Fek yazısı nasıl yazılır?
Konut kredisi ile ev alanların, bankaya olan borçlarını ödedikten sonra bankadan borcun bittiğine dair fek yazısını alması gerekiyor? Peki fek yazısı nasıl yazılır, diyorsanız işte yanıtı...
Fek yazısı nasıl yazılır?
Fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu belge için bankalar, müşterilerinden ücret talep edebiliyor.
Yasal bir zorunluluğu olmamak ile birlikte talep edilen bu ücret ile ilgili müşteri ile banka arasında yapılan sözleşmede ücretin ödeneceğine dair bir hükmün yer alması halinde, müşteri bu ücreti ödüyor. Eğer böyle bir hüküm bulunmuyorsa, fek yazısı ücretini ödemek zorunda kalmıyor.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, fek yazısı bankalar tarafından borcun tamamının ödendiğine dair yazılıyor. Söz konusu fek yazısı örneği aşağıda yer alıyor.
Fek yazısı örneği..
T.C.
ANKARA
... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: ……… /…………
TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
………………(Şehir)
İLGİ: a) …./…./….. tarih ve ….. sayılı yazımız.
b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.
ALACAKLI:
VEKİLİ:
BORÇLU:
İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.
Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur.
NOT: ...................................
İcra Müdür Yrd.
...............
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com