16 / 07 / 2024

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ihalesinde en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'dan! 

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ihalesinde en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'dan! 

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın ihalesinde en yüksek teklifi 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'ın verdiği açıklandı. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 sene süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. 

İhaleye, Vahit Karaarslan, Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Ceynak Yatırım Holding AŞ, Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ve Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu katılım gösterdi.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ihalesinde en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan dan! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; elemesiz turda en yüksek teklif 300 milyon 1 dolar olarak verildi. 

İhalenin elemeli yazılı ilk turunda en düşük teklifi veren Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L.L.C Ortak Girişim Grubu'nun, ikinci elemeli yazılı turda ise Ceynak Yatırım Holding AŞ'nin elendiği belirtildi. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinde 410 milyon dolar "başlangıç fiyatı" ve 1 milyon dolar artırma aralığıyla" açık artırmaya geçildi ve 27 tur süren açık artırmada en yüksek teklif, 505 milyon dolarla, Vahit Karaarslan tarafından verildi. 27 tur süren açık artırmada en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan aynı zamanda Karaarslan İnşaat Şirketi’nin de sahibi.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ihalesinde en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan dan! 

2011 yılında beri özelleştirme kapsamında olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 103 bin metrekarelik alanda 1985'te Kadıköy Belediyesi tarafından yapıldı. 1988'de açılan marinanın işletmesi özel bir şirketteydi. 

1992 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kadıköy Belediyesi’ne 1985 yılında verdiği tahsisi kaldırdı ve marina 2011 yılında özelleştirme kapsamına dahil edildi. Mahkemelik olan imar planı değişiklikleri ile yat limanının büyütülüp, otel ve yeni ticari alanlar yapılmasının önü açılırken, 40-50 bin metrekare yeni inşaat alanı içeren imar planlarına açılan davaların bir bölümü hala devam ediyor. 

Son olarak da marina içinde Kalamış Yelken Kulübü'ne tahsis edilen 3 bin 100 metrekarelik alan özelleştirme kapsamına dahil edilmişti. 

 12 hazır beton üreticisi firmadan sözlü savunma!

Acun Ilıcalı’nın eski eşi Zeynep Yılmaz, Bodrum'daki villasını 16 milyon Euro'ya satıyor! 

65 yaş aylığı, malullük ve ölüm aylığına da zam geldi! En düşük maaş 12 bin 500 TL oldu!


Geri Dön