17 / 07 / 2024

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesiyle gündeme gelmişti! İş insanı Vahit Karaaslan devletin sattığı arazileri toplamış

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesiyle gündeme gelmişti! İş insanı Vahit Karaaslan devletin sattığı arazileri toplamış

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinde 505 milyon dolarla en yüksek teklif veren Vahit Karaaslan, özelleştirme ihalelerinde devletin sattığı arazileri alıp, servetine servet katmış. 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


 

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın merakla beklenen ihalesinde en yüksek teklifi 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'ın verdi.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla bugünkü yazısında Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinde 505 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Vahit Karaaslan'ın özelleştirme ihalelerinde devletin sattığı arazileri de aldığını yazdı. 

Toygun Atilla'nın yazısı şu şekilde...


Dün gerçekleştirilen Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın ihalesinde 505 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Diyarbakırlı Vahit Karaarslan, ülkenin de en fazla konuşulan iş insanlarından biri oldu. 

Herkes gibi ben de kim bu Vahit Karaaslan diye merak ettim. 

Patronlar Dünyası ekibi ilk andan itibaren aksiyon aldı. Arkadaşımız Necla Dalan, Vahit Karaarslan ile ilk röportajı gerçekleştirdi. 

Fakat, ortaya çıkan bilgiler yine de merakımı gidermedi. 

Açık kaynaklardan araştırmaya başladım. Karşıma, hazinenin satmış olduğu arsaları alarak sonrasında satışa çıkan bir iş insanı profili çıktı. 

Gelin şimdi bunları hep beraber inceleyelim. 

14’E ALDI, 350’YE SATIŞA ÇIKARDI 

Vahit Karaaslan’ın en çok arazi aldığı kurumların başında Sümer Holding geliyor. 

Hazine Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan detaylara göre Vahit Karaarslan, Hazine Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sümer Holding A.Ş Genel Müdürlüğü’ne ait Antalya-Kepez’deki 11 bin 600 metrekarelik araziyi 12 Temmuz 2016 tarihinde 14 milyon Türk Lirası'na o dönem 4.8 milyon dolara satın aldı. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesiyle gündeme gelmişti! İş insanı Vahit Karaaslan devletin sattığı arazileri toplamış

Söz konusu arazi, Karaarslan İnşaat’ın şu anda resmi sitesinde satılık ve değeri 350 milyon Türk Lirası, o da güncel kurla yaklaşık 10.5 milyon dolara geliyor. 

Vahit Karaarslan, yine Sümerbank’tan 23 Şubat 2018 tarihinde arazi aldı. Diyarbakır’daki o arazinin satış değeri ise 28.9 milyon Türk Lirası oldu. Yıl 2019’a gelindiğinde de Vahit Karaarslan bu defa yine aynı kurumun Aydın-Didim’deki arazisini 6.1 milyon Türk Lirası'na satın aldı. 2021'e gelindiğinde de mülkiyeti Sümer Holding’e ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsam ve programına alınmış olan Antalya'nın Aksu ilçesindeki 23 bin 328 metrekare büyüklüğe sahip arazi özelleştirildi. Söz konusu o arazi, 176 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi veren Vahit Karaaslan’a satıldı. Bugün 1 milyar Türk Lirası değer biçilen arsanın 1/1000 ölçekli imar planında yaptığı kullanım kararı revizyonu ise 2023 yılının Aralık ayında resmen onaylandı. 

 

KOÇ VE NEF’İ GERİDE BIRAKTI 

Geçen senenin son ayında satışa çıkarılan ve yine Hazine Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Konak'taki 8.181 metrekarelik arazinin ihalesinde de yine Karaarslan çıktı ortaya. En yüksek teklifi 651 milyon Türk Lirası ile o verdi. Rakipleri ülkemizin en önemli inşaat şirketleriydi bu defa. Karayolları Genel Müdürlüğü ismine kayıtlı arazinin özelleştirme ihalesine Akbaşoğlu Holding, NEF markasını yöneten Nakkaştepe Gayrimenkul Yatırımları gibi devler vardı, Karaarslan, o devleri de geride bırakarak ihaleden zaferle çıktı. 

2024 YILINA DA HIZLI BAŞLADI 

Vahit Karaarslan, bu yıla da hızlı girdi. Özelleştirme kapsam ve programında yer alan Maliye Hazinesi adına kayıtlı;  Ankara  ili, Çankaya ilçesindeki 18 bin 197 metrekarelik arazisinde 461 milyon liralık en yüksek teklifle Vahit Karaarslan’a gitti.

Ülkemizin gündemine dün gerçekleştirilen Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesini alarak giren Vahit Karaaslan'ın sanırım ismi sıkça gündeme gelecek. 

İlgiyle izleyeceğiz...

 

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ihalesinde en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'dan! 

Ev fiyatlarındaki artış yavaşladı mı, devam mı? Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta yüzde 1,3 arttı!

Konut satışları yüzde 5,2 azaldı! 2024 Haziran'da 79 bin 313 konut satıldı!


Geri Dön