29 / 04 / 2024

Fenerbahçe'de ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor!

Fenerbahçe'de ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor!

Koronavirüsü salgını sebebiyle tetiklenen ekonomik kriz Fenerbahçe'de bir dizi projeyi beraberinde getirdi. Başkan Ali Koç ve ekibi, kulübü finansal açıdan rahatlatmak amacıyla 5 gayrimenkulü satıyor...



Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ekonomik durumu düzeltmek için çalışmalara başladı. Döviz borçlarını TL’ye çevirerek ilk adımı atan Ali Koç, arazilerin değerlendirilmesi için harekete geçti.

Sözcü'den İrfan Yirmibeş'in haberine göre; koronavirüsü salgını sebebiyle tetiklenen ekonomik kriz Fenerbahçe'de bir dizi projeyi beraberinde getirdi. Başkan Ali Koç ve ekibi, kulübü finansal açıdan rahatlatmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. 

Bu bağlamda ilk adım döviz borçlarının TL'ye çevrilmesiydi. Hatırlanacağı gibi döviz borcu 1 milyar 215 milyon 543 bin liralık uzun vadeli kredi haline çevrilmişti. Ali Koç ve kurmayları, şimdi yeni projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlk sırada emlak projeleri yer alıyor. 

Mali genel kurulda, üyelerden gayrimenkullerin değerlendirilmesi için izin talep edilecek. Yönetim, tapulu gayrimenkul ve arazileri, üzerlerine yapılacak yeni projelerle daha yüksek bedelle satarak kulübe gelir sağlamayı hedefliyor. Diğer çalışma ise Türkiye Bankalar Birliği anlaşmasıyla ilgili. TBB'nin mevcut önerisine imza atmayan sarı-lacivertliler, kendi planını kabul ettirmeyi amaçlıyor. Kulüp, 2 yıl geri ödemesiz 10 yıllık vadeli bir anlaşmada ayak diriyor.

AKILDAKİ ARAZİLER

Edirne arazisi (16 bin metrekare)
Ataşehir arazisi (58 bin metrekare)
Kenan Evren Lisesi arazisi (21 bin metrekare)
Ankara İncek Tesisleri arazisi (32 bin metrekare)
Gebze arazisi (220 bin metrekare)

YÜKSEK DİVAN KURULU TOPLANTISINDA UYARMIŞTI

Başkan Ali Koç, son yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında gayrimenkullerin değerlendirileceğini belirtmişti.

Ali Koç, “Mevcut yapılandırmada, bütün kaynaklar bankaya gidiyor. 5. yıl yüzde 80 anapara ödendiğinde harcama limitlerinin eksi çıkacağı herkes tarafından biliniyor” diye konuşmuştu.

Koronavirüs Fenerbahçe'yi de vurdu! Son çare gayrimenkuller!


Geri Dön