Sektörel

Fenerbahçe'den Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesine itiraz: Haksız kazanç sağlanıyor!

Fenerbahçe'nin hukukçuları, Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesi ile ilgili haksız kazanç sağlandığı iddiasını gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesinin akıbeti sık sık gündem konusu oluyor. 3 Mayıs'a kadar Divan Kurulu'na yeni yönetim kurulu listesini vermeye hazırlanan Dursun Özbek'e bu soru birkaç defa yöneltildi ancak net bir yanıt alınamadı. 

Düşler Vadisi Riva projesinin ihalesini Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon TL gelir elde etme taahhüdü ile kazanmıştı. Sözleşme kapsamında gelirin yüzde 25’lik bölümünün yüzde 80’inin Galatasaray'a gideceği belirtilmişti. 

Fotospor'da yer alan habere göre; yüzde 25’lik kısımdan elde edilecek gelirin 20’lik bölümü de Emlak Konut GYO'ya kalacaktı. Proje kapsamında Galatasaray'ın alacağı payın 761 milyon Türk Lirası olacağı ifade edildi. 

Fenerbahçe'nin hukukçularından Galatasaray'ın Riva projesi ile ilgili bir iddia gündeme getirildi. Buna göre, Fenerbahçe'nin hukukçuları Riva için verilen ilanlarda Emlak Konut GYO'nun ‘Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesi’ olduğu anımsatıldı. 

Riva'daki arazi üzerinden yapılan işlemlerde ‘Arsa Satışı Karşılığında Gelir Paylaşımı Sözleşmesi’ denildiği için bu arazilerin kamunun malı olduğu iddiası gündeme getirildi. 

Söz konusu sözleşmede  yer verilen ifadelerden yola çıkıldığında her Riva'daki arazinin de Galatasaray’ın değil, kamunun malı olduğunun altı çizildi. 

Emlak Konut GYO'nun sitesinde ‘Arsa Satışı Karşılığında Gelir Paylaşımı Sözleşmesi' ile ilgili "Özel sektörle işbirliği içinde gerçekleştirilen ve bir çeşit arsa satışı niteliğinde olan ‘Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Modeli’ ile kamunun elindeki araziler en iyi şekilde değerlendiriliyor. İdaremize ve dolayısıyla devlete kaynak sunulmakta ve nitelikli çevreler oluşturulmakta" ifadeleri yer alıyor. 

Fenerbahçeli hukukçuların gündeme getirdiği iddiaya göre, Riva, Galatasaray'ın değil. Buradan kazanılan rakamların da faiziyle birlikte devlete ödenmesi gerekiyor. Çünkü haksız kazanç elde ediliyor. 

Geçtiğimiz yıl, Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, proje ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve Düşler Vadisi projesi çerçevesinde, toplam bin 330 villa inşa edileceğini belirterek, projenin kalan bölümünden, 11 milyar gelir elde edileceğine dikkat çekti. Yılmaz, açıklamasında, Galatasaray'ın ise projenin kalanından 2.2 milyar TL olmak üzere, tamamından da 2.8 milyar TL kazanacağını dile getirdi. 

İş Bankası Mayıs 2024 emekli promosyon ne kadar? Emekli promosyonuna yeni zam geldi mi? Son dakika promosyon rakamları!

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!