Sektörel

Fenerland Dereağzı proje detayları!

Bugün futbol altyapısı ile diğer branşlara hizmet veren Fenerbahçe Dereağzı tesisi yerini Fenerbahçe'nin tüm spor branşlarını bir arada toplayacak Fenerland projesine bırakıyor. İşte Fenerland Dereağzı proje detayları...

Fenerland Dereağzı proje detayları!

Fenerbahçe'nin yaklaşık 10 senelik rüyası olan Fenerland projesi, ilk olarak Hasan Özaydın döneminde ortaya atıldı. Dereağzı'nda 120 dönümlük bir arazide yapılacak Fenerland, 2 katlı İstinye Park'a benzeyen, denizle bağlantılı bir tesis olacak.


Fenerbahçe'ye katkı sağlayacağı düşünülen Fenerland'ın ön tarafına da sadece Fenerbahçe kulüp üyelerinin kullanabileceği sosyal ihtiyaçların sağlanacağı bir yer yapılması planlanıyor.


1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onay verdiği Fenerland projesi, "Fenerbahçe'nin kasası" olarak adlandırılıyor.


Kulübün resmi dergisinde yer alan Aziz Yıldırım'ın Fenerland Dereağzı proje detayları ile ilgili açıklamaları şu şekilde:


"Armamızın yarıştığı branşların tamamındaki zafer odaklı hedeflerimizin yanı sıra pek çok önemli proje için de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Görev süremiz içerisinde mutlaka bitirmek istediğimiz bu projeler Fenerbahçe’nin geleceği niteliğindedir. 


Her kıtada adımızın ve bayrağımızın temsili hedefine uygun olarak, Şenliköy’de, üyelerimizin yararlanabileceği, çok büyük bir sosyal tesis yapma hazırlığı içindeyiz. Bir diğer projemiz Kurtköy’de Fenerbahçe’nin tüm birimlerini içine alacak devasa boyutlardaki ’Büyük Fenerbahçe Kompleksi’dir.  


Ayrıca, ihalesi haziran ayında yapılmak suretiyle, Kenan Evren Lisesi’nin yerine otel ve iş merkezinden oluşacak ve kulübümüze çok büyük bir gelir getirecek bu proje de yine önemli projelerimizden sadece bir diğeridir. Bununla birlikte, bizden önceki yönetimlerin Dereağzı’nda kurmayı planladığı FenerLand Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu proje camiamızın gurur kaynağı olacaktır. Zira burada inşa edilecek ’yaşam merkezi’ ve deniz tarafında yapılacak olan sosyal aktivite alanları hiçbir kulüpte yer almayan imkanları, taraftarlarımızın ve üyelerimizin hizmetine sunacaktır.


Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, asıl gurur kaynağımız, bu projeleri hayata geçirirken, devlete hiçbir külfet yüklemeksizin, hiçbir vergisel imtiyaz kabul etmeksizin sadece Fenerbahçe’nin dinamiklerinden yola çıkabilmek konusundaki yeterliliğimizdir.


Unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe Spor Kulübü bugün itibariyle devlete 75 milyon vergi tahakkuk ettirebilecek ekonomik nitelikte gücü olan emsalsiz büyüklükteki bir camiadır. Yeri gelmişken bu gücü yaratan, siz büyük Fenerbahçe taraftarına şükranlarımı sunarım. Bugüne kadar verdiğiniz ve vereceğiniz destek, bizlerin, yegane gücü olmuştur ve olacaktır."



Fenerbahçe tesislerini Kurtköy'deki arazisine taşıyor!