27 / 04 / 2024

Fenix Yapı Antalya'daki ada bazlı dönüşüm projesini tanıttı!

Fenix Yapı Antalya'daki ada bazlı dönüşüm projesini tanıttı!

2019 Mart ayında teslim edilecek olan Antalya'nın özel sektör eliyle yapılan ada bazlı ilk kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı. Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Antalya halkını bugüne kadar hep özel projelerle buluşturduklarını söyledi.



Antalya'da özel sektör eliyle yapılan ada bazlı ilk kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı. 2019 Mart ayında teslim edilecek olan proje kendi elektriğini üretecek ve 35 milyona mal olacak.

 

Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fenix Yapı, Antalya'da bir ilke imza atıyor. 6 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak proje hakkında bilgi veren Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, Antalya halkını bugüne kadar hep özel projelerle buluşturduklarını kaydetti.

 

"Yeşil proje"

 

Proje hakkında bilgi veren Mavi, "Fenix Yapı, yıkımları tamamlanan projenin kazılarına 200 aile ile birlikte başladı. Proje, kendi elektriğini üreten konut projesi olarak da örnek bir proje olacak ve kente değer katacaktır. 253 metrekarelik havuz, çocuk oyun alanı, vitamin bar, 138 araçlık kapalı otopark, toplantı odası, fitness ve saunayı da içinde bulunduran bu 6 bloklu yapı, kentin merkezi olan Işıklar bölgesinin çehresini de yenileyerek, şehrin içinde ultra lüks bir yaşam sunacak. Projede, ahşap, cam, taş ve metal gibi doğal malzemeleri tercih edilmesi de Antalya'nın doğal dokusuna artı değer sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

"Kendi enerjisini kendisi üretecek"

 

Mavi, "17 ayrı tip daire seçeneği olan projemiz toplam 156 daireden oluşacak.  Projemiz, tarihi kale içine 500 metre mesafede bulunuyor. 6 bin 500 metrekare yeşil alan bulunan proje, Antalya şehir merkezinin ilk kapalı otoparklı, güvenlikli sitesi olma özelliğiyle birçok ilki barındırmaktadır. 2019 Mart ayında bitirilmesi ön görülen proje 35 milyona mal olacak" açıklamasında bulundu.

 

2019 Mart teslim

 

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini uygulayan bir belediye başkanı olduğunu anımsatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu meselenin ne kadar zor olduğunu iyi biliyorum. Hak sahipleriyle uğraşmak bir gayreti gerektiriyor. Kepezaltı Santral bölgesinde yaklaşık bin 300 dönümde, 3 bin 200 hak sahibine 5 bin konut, oradaki gecekonduları dönüştürerek teslim edeceğiz. Projemiz de yüzde 99 hak sahipleriyle rızaya dayalı sürecimiz oldu. Onların bu konuda güvenlerini sağladık, başardık. İnşaat yükseldiğinde doğru bir iş yapıldığı ortaya çıkacak. Tamamlandığında ise Antalya'ya güze bir örnek olacak. 2019 Mart ayında yapımı tamamlanacak." dedi


Geri Dön