12 / 05 / 2024

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hem sosyal medyada hem de basında sık sık yer alırken; anlaşmazlık kervanına ünlü isimler de katıldı. 

Geçtiğimiz günlerde ünlü şarkıcı Demet Akalın, Ataşehir'deki 1 oda 1 salon evinde 5 bin TL'ye oturan kiracısından dert yanmıştı. Akalın, söz konusu açıklamasında "Adam 5 bin TL'ye oturuyor ya 5 bin! Bugün dört kişi bir yere gidiyorsun, 3-4 bin TL hesap ödeniyor. Kiracım evimde 5 bin TL'ye oturuyor. Ben bunu canlı yayında söylediğim için adamın ukalalığına bak, emlakçıya gidip 'Programda bahsetti, zam verecektim vazgeçtim' demiş" ifadelerini kullanarak durumu açıkladı. 

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; Demet Akalın'ın katıldığı programın koordinatörlüğünü yapan Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, ev sahibi-kiracı kervanına dahil oldu. 

Aktarılan son dakika detaylarına göre; Feraye Tanyolaç, Bebek'teki Arif Paşa Korusu'ndaki bir apartmanın birinci katında oturuyor. Tanyolaç, konut sahibi Gülsüm Suna Çakmur'la davalık oldu. Gülsüm Suna Çakmur, Bebek'te  yer alan Arif Paşa Korusu'ndaki apartmanın birinci katındaki evini bundan tam 8 sene önce kiraya çıkardı ve Tanyolaç, 1 Aralık 2016 tarihinde sözleşme imzaladı. 

Feraye Tanyolaç ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Konut sahibinin iddiasına göre Tanyolaç'la arasında, 1 Aralık 2023'ten itibaren 80 bin TL kira bedeli ödemesi hakkında görüşmeler yapıldı fakat Tanyolaç bu kira bedelini kabul etmedi.

Konut sahibi, boğazın yanı başındaki dairesinin kira bedelinin 80 bin TL olarak belirlenmesi için adliyenin yolunu tuttu. İlk etapta arabuluculuk görüşmeleri yapıldı ve sonuç alınamayınca iş İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne kaldı.

Daire sahibi Çakmur, avukat Çiğdem Kezer aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, günümüz ekonomik şartlarında ortaya çıkan gelişmeler, enflasyon, çevre rayiç kira bedellerindeki artışlar göz önüne alındığında kira bedelinin arttırılmasının bir zorunluluk olarak ortaya çıktığına dikkat çekti. 

Feraye Tanyolaç ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Bebek semtindeki emsal kira bedellerinin 100 bin TL ile 200 bin TL arasında değiştiğinin altı çizilen dilekçede, Bebek'te yer alan emsal dairelerden alınan kira örnekleri de yer aldı. 

Konut sahibi Çakmur dilekçesinde, Feraye Tanyolaç'ın kiraladığı evini adeta gasp ettiğine, senelerin emeği ile sağlanan birikimlerle satın alınan daire için neredeyse yok sayılacak bir kira ücretini ödemeyerek keyif sürdüğüne dikkat çekti. 

Çakmur'un dilekçesinde, kendisinin her türlü emlak ve benzeri vergiyi ödediği fakat kira olarak ise neredeyse bir gecekondu kirasına katlanmak zorunda kaldığının altı çizildi ve "Kiralanan bir göz oda değil, Bebek'in en merkezi yerinde çok özel, gösterişli ve çağdaş bir binada yer alıyor" denildi. 

Boğaz manzaralı evde 7 bin TL kira ödeyen kiracısına, ev sahibinden isyan! Evime çöktü!

Konut fiyatları ve kiralar ne olacak? Yüzde 25 kira zammı bitiyor, yeni düzenleme gelecek!

Elinde bu hisselerden olanlar dikkat! İşte bu hafta en çok zarar ettiren BIST100 hisseleri!


Geri Dön