15 / 05 / 2024

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.



Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın Bebek'teki Arif Paşa Korusu'nda bulunan apartman dairesi için 11 bin TL kira ödemesi gündemde resmen bomba etkisi yarattı. 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında, kira artış oranı ve tahliye konularına ilişkin anlaşmazlıklar sık sık gündeme gelirken; ev sahibinin kira tespitinin 80 bin TL olması yönünde açtığı davaya Feraye Tanyolaç'ın gönderdiği dilekçe de damga vurdu.

Feraye Tanyolaç ın kira dilekçesi şaşırttı: Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok dedi!

KİRA BEDELİ BİLİRKİŞİ İNCELEMESİYLE BELİRLENSİN

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; Feraye Tanyolaç'ın mahkemeye sunduğu dilekçede boğazın yanı başında oturduğu ve partiler verdiği dairede sanki zorla oturduğu izlenimi verdiği belirlendi. 

Ev sahibi Gülsüm Suna Çakmur'un "Gecekondu kirası veriyor. Evimi gasp etti. Keyif sürüyor" dediği Tanyolaç, 69 senelik bina için istenen 80 bin TL'lik kiranın fahiş ve kötü niyetli olduğunu belirerek, gecekonduda oturduğuna dikkat çekti. 

Tanyolaç, kira üst sınırının 80 bin değil 45 bin TL olmasını ve dairede bilirkişi incelemesi yapılarak kira bedelinin belirlenmesini istedi. 

Tanyolaç'ın mahkemeye verdiği dilekçede, konut sahibinin 26 Haziran 2023'te tek taraflı olarak binanın kirasını 45 bin TL şeklinde belirlediği ve Tanyolaç'a ihtarname yolladığı ifade edildi. Ayrıca, dilekçede 4 ay sonra istenen kira bedelinin ise 80 bin TL'ye çıkartıldığına vurgu yapıldı. 

Feraye Tanyolaç ın kira dilekçesi şaşırttı: Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok dedi!

FARELİ VE ÇÖP KOKULU EV 

Dilekçede, "Gecekondudan hallice olan, 69 senelik, bütün tesisat sistemi çürümüş bulunan ve sokak hayvanlarından, pirelerden, farelerden, çöp kokularından üstün çaba ve masraf sarf edilmesi gerekli olan, otopark hakkı olmayan, sokaktaki arabanın neredeyse salonun içerisinde olduğu, salonuna direkt olarak sokağa açılan pimapen cam kapı yer alan ve güvenliksiz olan evine 45 bin lira bedel istemesi fevkalade fahiş ve hayatın olağan akışına aykırıdır" ifadeleri kullanıldı ve buna karşın henüz bu bedelin üstünden 4 ay geçmiş olmasına rağmen mahkemeye başvurarak bu bedelin 80 bin TL'ye yükseltilmesi için dava açılmasının da son derece kötü niyetli olduğu belirtildi. 

Konut sahibinin Bebek'teki emsal teşkil ettiği iddiasıyla sunduğu değeri 100 bin ile 200 bin TL arasında değişen kiralık ilanlarının hiçbirinin bu daireyle aynı olmadığı da vurgulandı. Ayrıca, ev sahibinin, dairenin Bebek Mahallesi'nde bulunmasını adeta bir silah gibi kullandığına dikkat çekilen dilekçede "Sanki ev son derece nezih ve lüks bir daireymiş gibi mahkemede algı oluşturmaya çalışmıştır. Fakat söz konusu konut, tıpkı davacının kendi dava dilekçesinde belirttiği gibi gecekondudan hallicedir" ifadeleri yer aldı. 

Tanyolaç dilekçesinde, örnek sunulan evlerin tümünün kendisininkinden büyük, giriş katının üzerinde bulunan katlar olduğunu, en az 2 banyolu olduğunu, doğalgazlı, boğaz manzaralı, deniz manzaralı lüks daireler  olduğunu söyledi. 

Kendi evinin ise küçük, tek banyolu, doğalgazı olmayan, giriş katında, balkonsuz, otoparksız, araba tekeri ve çöp konteyneri manzaralı, rutubetli, eski, bakımsız, tadilatsız bırakılmış olduğuna dikkat çeken Tanyolaç, evin aynı zamanda çok eski ve yıpranmış olmasından dolayı tadilatının dahi çok zor olduğunun da altını çizdi. 

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

1 yıllık sözleşme yapan ev sahipleri dikkat! Sözleşme bitiminde...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi tepkisi: İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak...

 


Geri Dön