Kent Haberleri

Ferdi Akkaya: Akkaya Aksu'ya 10 milyon euro maliyetli teleferik yapacağız!

AK Parti' den Aksu Belediyesi Aday Adayı Ferdi Akkaya, ilçede yapmayı planladığı 29 projeyi anlattı. Akkaya, Aksu'ya 10 milyon Euro maliyetli teleferik yapmayı vaat etti...

Ferdi Akkaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilere Başkan seçilmesi halinde projelerini anlatan Akkaya, hizmet ve prestij adıyla 29 maddeden oluşan projelerini açıkladı. Akkaya, seçim çalışmaları kapsamında kendi adına internet sitesi oluşturduğunu ve projelerini, çalışmalarını bu siteden duyuracağını dile getirdi. Akkaya, Antalya ile Aksu ilçesinin AK Parti tarafından yönetilmesi gerektiğine inandığını söyledi. 


Hizmet projelerinde imar planının yeniden revize edilmesi, Çalkaya bölgesindeki mülkiyet sorunlarının giderilmesi, arazi reformu ile tarımsal düzenlemesi, okul, hastane, öğrenci yurdu, spor kompleksi, halk plajı, içme ve tarımsal su, elektirik, doğalgaz hizmeti ve hızlı tren yapılması için çalışmalar yapacağını anlatan Akkaya, "2B sorunu üzerine alternatif çözüm projelerim TBMM'nin onayına sunulacak. 2B ile ilgili sadece Başbakan'a iletebileceğim projem var" diye konuştu. 

Akkaya, prestij projelerinin başında da her otele kardeş köy projesi uygulayarak muhtarlıklara ek gelir sağlamayı, her yıl çiçek ve tarım festivali düzenlemeyi, kent ormanı parkı yapmayı ile EXPO 2016 kapsamında Perge'ye benzer yapı oluşturarak, bu alanda yağlı güreş ve deve güreşi düzenlemeyi vaat etti. 


Aksu'da susuz ve yolsuz tarım arazisi bırakmayacağını, çiftçi kooperatifi kurulmasını sağlayacağını anlatan Akkaya, büyükşehir hal kompleksinin de ilçede kurulmasını sağlayıp, bu komplekse muadil çiçek mezatı kurmayı planladığını söyledi. Akkaya, Aksu'ya 10 milyon Euro maliyetli teleferik projesi hazırlattığını belirtti. EXPO alanından Eyilik Tepesi'ne, buradan da Antbirlik Tepesi'ne 3 kilometre uzunluğundaki teleferiğin tarihi yerlerin ve tarım arazisinin üzerinden geçeceğini anlatan Akkaya, yaklaşık 2 milyon kişinin bölgeyi gezmesinin hedeflendiğini kaydetti.


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi