01 / 05 / 2024

Ferhad Paşa Camii'nin inşaatına 700 bin avro ek destek!

Ferhad Paşa Camii'nin inşaatına 700 bin avro ek destek!

Milorad Dodik, Ferhad Paşa Camii'nin inşaatına 700 bin avro ek destek sözü verdi



Bosna-Hersek içindeki Sırp Cumhuriyeti'nin Başbakanı Milorad Dodik, 1993 yılında Çetniklerce yıkılan Banya Luka'daki tarihi Ferhad Paşa Camii'nin inşaatına 700 bin avro ek destek sözü verdi.

Dodik, Bosna-Hersek Başmüftüsü Mustafa Ceriç ile yaptığı görüşmede, tarihi Ferhad Paşa Camii'nin yeniden inşası için başlatılan çalışmalara her türlü kolaylığı sağladıklarını belirtti.

Bu caminin yeniden yapımı için daha önce 150 bin avro verdiklerini anımsatan Dodik, bu parayla cami inşaatının başlatıldığını kaydetti. Dodik, caminin inşaat çalışmalarına destek için 700 bin avro daha vereceklerini açıkladı.

Başmüftü Ceriç de Dodik'e caminin inşasına sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ederek, Ferhad Paşa Camii'nin en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılacağını kaydetti.

Bosna-Hersek'in iki siyasi biriminden Sırp Cumhuriyeti'nin fiili başkenti Banya Luka'da, Bosna'daki savaştan önce (1992-1995) Osmanlı döneminden kalan 16 cami bulunuyordu. Bu camilerin tamamı savaş sırasında, Çetnikler tarafından yıkıldı. Yıkılan camiler arasında en önemlisi ise 1579 yılında Bosna Sancak Beyi Ferhad Paşa adına Mimar Sinan'ın öğrencisi tarafından yaptırılan Ferhad Paşa Camii ve kütüphanesiydi. Ferhad Paşa Kütüphanesi, bir süre önce yeniden yaptırılarak faaliyete geçirilirken, caminin inşaatı devam ediyor.
AA


Geri Dön