Genel

Ferhat Beluk'tan konut alacaklara 4 müjde!

Ferhat Beluk, konut faizlerinin 0.65'e kadar düşeceğini, mortgage kredilerinde yapılandırma ücretlerinin kalktığını, Bitirme Projesi Kanunu' nun çıktığını ve tüm satışların noter üzerinden gerçekleştirileceğini söyledi...

Beraberinde yüzlerce sektörü peşinden sürükleyen bir lokomotif konumundaki inşaat sektörü için 4 önemli müjde geldi. Pırlanta Erciyes Şirketler Grubu Genel Müdürü Ferhat Beluk, konut faizlerinin 0.65'e kadar düşeceğini, mortgage kredilerinde yapılandırma ücretlerinin kalktığını, Bitirme Projesi Kanunu'nun çıktığını ve tüm satışların noter üzerinden gerçekleştirileceğini söyledi. 


KONUT ALACAKLARA SEÇENEKLER 


Hemen hemen herkesin yaşamı boyunca ek hayalidir bir konut sahibi olmak. Ancak bütçeye uygun ev bulmak, ödeme koşulları, güvenilirlik son derece önemli faktörlerdir. Bu nedenle de konut alacakların biraz korku ve şüpheyle bu yatırıma yönelmesi de normaldir, ancak korkuya gerek yok. Çünkü, Pırlanta Erciyes Şirketler Grubu Genel Müdürü Ferhat Beluk konut alacaklara öylesine önemli 4 müjde verdi ki tüm soruların yanıtları da açıklık kazanmış oldu. 


Konut Her zaman En Karlı Yatırım İnşaat sektörünün her zaman olduğu gibi Türkiye'deki tüm iş alanlarının lokomotifi olduğunu belirten Ferhat Beluk, "İnşaat sektörü kendiyle birlikte yüzlerce sektörü peşinden sürükleyen bir lokomotif. Şu anda krediler zaten düşmeye başladı. Ve ben daha da aşağıya düşeceğini düşünüyorum. 0.65'e kadar düşeceğini bekliyoruz. Konut yatırımı altın ya da borsa gibi yatırımcıyı riske eden bir sektör değil. En kötü ihtimal başa baş satış. Konutlarımız, ortaklarımız proje bitimine kadar yüzde 30 kar yapıyorlar. Konut sektörü hep değerleniyor" dedi. 


MORTGAGE'DE YAPILANDIRMA ÜCRETLERİ KALKTI



 Mortgage kredilerindeki yapılandırma ücretlerinin kalkmasıyla da şu anda faizlerin 0.92'lere kadar gerilediğini belirten Ferhat Beluk, "Daire alacak kişiler hala krediler biraz daha düşsün ondan sonra daire alalım diyorlar. Ama öyle yapmasınlar diğer yandan da avantajları kaybediyorlar. Faiz oranları 0.92'yken konutlarınızı alın çünkü yapılandırma ücreti olmadan 0.62'ye kadar düşürebiliyorsunuz" diye konuştu. 


Adalet