Genel

Ferit Şahenk, havacılık şirketini restoran işletmeciliğine taşıdı!

Birçok ünlü restoranı satın alarak yeme - içme sektörüne hızlı bir giriş yapacağı konuşulan Doğuş Grubu hafta içinde bu yönde önemli bir karar aldı

Doğuş Grubu bünyesindeki Doğuş Hava Taşımacılığı şirketi, olağanüstü genel kurula giderek adını ve faaliyet alanını değiştirdi. Artık 28.5 milyon lira sermayeli Doğuş Hava Taşımacılığının yeni ismi Doğuş Yeme İçme Hizmetleri... Şirketin faaliyet alanı ise her tür restoran, kafe ve lokantayı kurmak, işletmek ve devralmak olarak yenilendi.

Görüşmeler sürüyor...
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Doğuş Grubu CEOsu Hüsnü Akhan yenilenen şirketin yönetiminde. Doğuş Grubu 123 şirketi ve 29 bin çalışanıyla finans, otomotiv, inşaat, turizm, medya, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Grubun şimdi de isim sahibi restoranların çoğunluk hissesini alarak bu yeni sahaya iddialı bir giriş yapması bekleniyor.
Balık yemeklerinden Osmanlı mutfağına kadar çok çeşitli damak zevklerine hitap eden restoranları almaya niyetli olduğu belirtilen Doğuş Grubunun bu alandaki görüşmeleri sürüyor. Hayal Kahvesinin kurucusu ünlü işletmeci Fehmi Yaşar, Doğuş Grubuyla temasta olduklarını belirterek, Hayal Kahvesinin yanı sıra Lacivert ve Galata Kiva Han için de grupla görüşmelerimiz sürüyor. Prensip aşamasında bazı kararlar var ama henüz bir imza atılmış değil. Şu an için görüşmelerin sürdüğünü söylemekle yetinebilirim diyor. Doğuş Grubunun ilgilendiği diğer ünlü işletmeler arasında kebap restoranı Köşebaşı ve et lokantası Nusr-Etin de adı geçiyor.

Otel ve marinaları var
Doğuş Grubu 1976 yılından beri var olmayı sürdürdüğü turizm sektöründe, 6 adet 5 yıldızlı otel ve iki de 5 yıldızlı tatil köyünün yanı sıra Didim ve Port Göcek marinalarının sahibi. Grubun Dalaman ve Hırvatistan Sibenikteki marinalarının da 2013te tamamlanacağı düşünülürse Doğuş Yeme İçme Hizmetleri girişiminin turizm boyutuyla da önemi artacak.

Hatay ve ABDli eşi danışmanlığa başlıyor

Vestel ve Rixosun eski yöneticisi Levent Hatay danışmanlık için kolları sıvadı. Bu hafta kendi ismiyle Levent Hatay Danışmanlık ve Kurumsal Hizmetler adlı bir şirket kuran Hatayın ortağı ise ABDli eşi Sarah Hatay... 100 bin lira sermayeli yeni şirketin işe başlama, piyasa genişletme, büyüme potansiyeli araştırma, sermayeye erişim gibi konularda danışmanlık hizmeti vermesi amaçlanıyor.

Levent Hatay Rixos CEOluğu, Vestel İcra Kurulu Üyeliğinin ardından ev dışı tüketim noktalarına gıda ve gıda dışı ürünlerin satış ve dağıtımını yapan G2Mde CEO olarak görev yaptı.

Intel Türkiye şirketi yeniledi

ABDli mikroçip devi Intel, Türkiyedeki şirketini yeniledi. 15 milyon tablet bilgisayarın ilköğretim okullarına dağıtılmasını da kapsayan dev Fatih projesine olan ilgisiyle bilinen Intel, bu hafta Intel Teknoloji Hizmetleri adlı bir şirket kurdu. Intelin İngiltere ve Almanya operasyonlarının ortaklığında kurulan şirket, İstanbul Akmerkezi de merkezi yaptı.
Yeni şirketin yönetiminde Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İş Geliştirme Bölge Müdürü Çiğdem Ertemin yanı sıra ABDli Tiffany Doon Silva ile İngiliz Terence David Palmer da var. Burak Aydın, Intel Türkiyenin işleyişinde bir değişiklik olmadığını ve yeni şirketin iç prosedürler gereği kurulduğunu söylüyor.

Serkan Arman/ Milliyet