Otomobil

Ferrari, ilk SUV modelini tanıttı! İşte 14 Eylül 2022 fiyatı...

Ferrari, özellikleri ve tasarımı ile görenleri hayran bırakan ve de şirket tarihinde bir ilk olan Purosangue isimli SUV modelini tanıttı. Bu modele şüpheyle yaklaşılmış olsa da elde ettiği satış başarısının ardından spor otomobil üreticileri de müşterilerin SUV formundaki araçlara olan ilgisinin yalnızca B, C ve D segmentinde olmadığını anladı

Lamborghini geçtiğimiz yıllarda Urus modeliyle SUV kategorisindeki ilk aracını satışa çıkarmıştı. Bu modele şüpheyle yaklaşılmış olsa da elde ettiği satış başarısının ardından spor otomobil üreticileri de müşterilerin SUV formundaki araçlara olan ilgisinin yalnızca B, C ve D segmentinde olmadığını anladı.  Bugün ise Ferrari tarihinde türünün ilk örneği olan Purosangue tanıtımı yapıldı. İşte Ferrari Purosangue özellikleri ve 14 Eylül 2022 fiyatı...

Ferrari Purosangue özellikleri ve fiyatı!

Ferrari, en son geçtiğimiz sene sızıntılarıyla karşılaştığımız Purosangue isimli şirket tarihinin ilk SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Üreticinin deyimi ile “Safkan” olarak tanımlanan bu otomobil hem performansı hem de tasarımı ile şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ayrıca diğer modellerden farklı olarak sadece gücü değil, lüks ve konforu da temsil ediyor.

Ferrari Purosangue, özellikleri ile adeta bir canavar. Kaputun altında 725 beygir güce ve 715 Nm torka sahip 6.5 litrelik V12 motor yer alıyor. Araç 0 km'den 100 km'ye sadece 3.3 saniyede çıkabiliyor ve 309 km/s hıza kadar ulaşabiliyor. Ama sürüş dinamiği olarak 200 km/s hıza ulaşana kadar dört çeker, sonrasında ise yalnızca arkadan çeker modda ilerliyor.

Aracın dış tasarımına bakıldığında son senelerde daha çok görülmeye başlanan yuvarlatılmış yenilikçi hatlara sahip olan Ferrari Purosangue, tamamen sportif bir görünüm ile dikkat çekiyor. Ayrıca otomobile spor araçlarda alışageldiğimiz karbon fiber kullanımı gibi hafifletme yöntemlerinin neredeyse hepsi uygulanmış durumda.

Ferrari'nin ilk SUV modeli, terse açılan arka kapıları, konfor odaklı iç tasarım, deri döşemeler, yüksek baş mesafesi ve cam tavan gibi birçok özelliği bünyesinde topluyor. Uzaktan bakıldığında bir hatchback formunda gibi gözükse de zemine olan yüksekliği onu doğal olarak SUV kategorisine koyuyor.

Ferrari Purosangue açıklanan satış fiyatı ise 400 bin dolar. Bu da vergiler hariç 7.3 milyon Türk Lirası gibi bir rakama tekabül ediyor.  Fakat Türkiye'ye gelindiğinde tahmini olarak vergiler dahil 30 milyon Türk Lirası'na yakın bir fiyattan satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

Ayrıntılı bilgi: https://www.ferrari.com/en-TR

Editör Notu: Bu haber 14 Eylül 2022 tarihinde saat 00: 56'da yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 23 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise 999 lira 03 kuruş değerindedir.

Samsung Galaxy M21 için yeni indirim fırsatı! İşte 13 Eylül 2022 fiyatı...

İşte PUBG 60 FPS veren telefonlar ve 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

8 GB RAM'e sahip en ucuz telefon modelleri! İşte 13 Eylül 2022 fiyat listesi...