Kent Haberleri

Fethiye Babadağ teleferik projesinde sona gelindi!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman Öztürk, Babadağ Teleferik Projesinin revize edilen imar planında son safhaya gelindiğini en kısa sürede bakan onayına sunulacağını söyledi.

Teleferik Projesi İmar Planı İmzasını Bekliyor



FTSO Başkanı Akif Arıcan’ın daveti üzerine Muğla’da yapılan incelemenin ardından Fethiye’ye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu Genel Müdürü Osman Öztürk, İl Müdürü Uğur Şeren, TVK Harita Kadastro Daire Başkanı Özcan Yumrutaş, TVK İmar Planlama Daire Başkanı Murat Demirci, İl Müdür Yrd. Bekir Erdoğan ve İl Şube Müdürü Fatih Ermiş ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.  FTSO Başkanı Akif Arıcan, Genel Sekreter Füsun Şahin ve Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu’nun katıldığı görüşmenin gündemini Babadağ Teleferik Projesi oluşturdu.


FTSO Başkanı Akif Arıcan, Babadağ Teleferik Projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arıcan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Babadağ Teleferik Projesi için istenen gelişim planının da onaylanarak Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna iletildiğini dile getirdi. Babadağ Teleferik Projesinin bölge için önemine de değinen Arıcan, Orman Bakanlığı ile ilgili onay sürecinin tamamlandığını, sadece Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumunun imzasının kaldığını dile getirdi. Projenin maliyeti ve içeriği konusunda da bilgi veren Arıcan, “Statik, mimari ve makine projeleri hazır. Şu anda idari ve teknik şartname hazırlanıyor. Her şey imar planının imzalanmasını bekliyor. Proje bölgemiz kadar ülkemiz için de önemli bir değerdir. Bölgemizde 12 ay turizmin yolunu açacak. FTSO yönetimi ve çalışanları olarak yüreğimizi ortaya koyduk ve bu noktaya getirdik” diye konuştu.


Teleferik Projesi En Kısa Sürede Onaya Çıkacak


Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu Genel Müdürü Osman Öztürk, TVK İl Müdürü Uğur Şeren ve daire başkanlarına projenin yakından takip edilmesini istedi. Osman Öztürk, Babadağ Teleferik Projesinde imar planının imzalanmasından başka sorunun olmadığını öğrenmesinin ardından FTSO heyetine hitaben yaptığı konuşmada, “Babadağ Teleferik Projesinin bakanın imzası için tüm çalışmaların hızlandırılacağının sözünü ve müjdesini veriyorum. Projenin en kısa sürede imza için bakanımıza arz edilmesi konusunda çalışmaları hızlandıracağız. Onay kısmı bakanımızla ilgili” diye konuştu.


Babadağ Teleferik Projesi ile ilgili olarak 12- 13 sene önce yapılan çalışmanın içinde olduğunu belirten Öztürk “Çalışma yapıldı ancak bir sonuca ulaşamadığını biliyorum. O zaman daire başkanıydım, buraya geldik, Babadağ’a çıktık, paraşütle atlayanları izledik. Türk turizmi için harika bir olay diye değerlendirdiğimizi hatırlıyorum. 12 yıl sonra FTSO ile Babadağ Teleferik Projesinin sonuna geldik. Teleferik Projesinin hayata geçmesi bölge kadar ülkemiz içinde önemli bir olaydır” diye konuştu. FTSO’da yapılan ziyaretin ardından TVK Heyeti ve FTSO Başkanı Akif Arıcan ve Ercan Çınaroğlu Kaya Köyüne geçtiler.


Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da Fethiye’nin hayali olan Babadağ Teleferik Projesini artık hayata geçirmek istediklerini söyledi. Fethiye’nin konularına zaman ayırdıkları için Osman Öztürk’e teşekkür eden Arıcan, Babadağ Teleferik Projesinin Fethiye’de turizm sezonun 12 çıkmasına bir katkı olması için planlandığını belirtti. Babadağ ‘ın önemli bir hava sporları merkezi olduğunu vurgulayan Arıcan, Uzak Doğulu turistlerin Babadağ’a ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.


Gerçek Fethiye Gazetesi