27 / 04 / 2024

Fethiye'de 8 bin 645 kişiye 65 yıl sonra tapuları verildi!

Fethiye'de 8 bin 645 kişiye 65 yıl sonra tapuları verildi!

Muğla Fethiye Karaçulha beldesinde kadastro işlemlerinin tamamlanmasıyla 8 bin 645 kişiye tapuları verildi...



İlk kadastro çalışmasının 1948'de yapıldığı Karaçulha'da 74 bin 560 dönümlük alanın 8 bin 645 parsellik bölümünün kadastrosu tamamlanarak hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Karaçulha pazar yerinde düzenlenen tapu dağıtım töreninde konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Karaçulha'da uzun yıllar süren kadastro sorununun çözülmesinin kendisine nasip olduğunu söyledi.


Belediye başkanının işin ucunu bırakmadan inat ve gayretle mücadele ettiğini belirten Boğa, başkanın sabırlı çalışması sonucu belde halkının uzun yıllar hasretini çektiği tapularına kavuştuğunu dile getirdi.


Boğa, belde halkının artık ekip diktiği, üzerine ev yaptığı tarlasının elinden alınacağı korkusu yaşamayacağını ifade ederek, "Hak sahiplerine devlet baba tapularını veriyor. Karaçulha'nın bu sorununun çözülmesi, bölgenin bir evladı olarak beni de çok mutlu etti. Hizmet odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muğla'ya ya da Fethiye'ye hangi sözü verdiysek birer birer tutuyoruz" dedi.


Karaçulha Belde Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ise belediye mücavir alanında bulunan köylerle 8 bin 645 tapuyu hak sahiplerine dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 


Belediyenin 1970'de kurulduğunu ancak bugüne kadar tapu sorununun çözülemediğine işaret eden Çaylı, "2009 seçimlerinde halkımıza tapu sorununu çözeceğimize dair söz verdik, çok şükür çözmeyi başardık. Bize destek veren milletvekilimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.


AA


Geri Dön