06 / 05 / 2024

Fettah Tamince Avaza'da yatırıma hazırlanıyor!

Fettah Tamince Avaza'da yatırıma hazırlanıyor!

Rixos Grubu Başkanı Tamince, Hazar kıyısındaki Avaza bölgesine yatırım yapacak



Rixos Hotels Group Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Avaza Bölgesi'nde kurulmaya başlanan turizm serbest bölgesine yatırım yapacak. Tamince, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüşerek proje hakkında bilgi verdi. Tamince, Türkmenistan'da milli ve bölgesel çaptaki onlarca projenin hayata geçirilmekte olduğunu belirterek, uluslararası yatırımcıların Türkmenistan'ı işbirliği açısından güvenilir bulduğunu ifade etti. Tamince Avaza'da düşündükleri projelerin yakın zamanda tanıtılacağını da belirtti. Türkmen lider Berdimuhamedov da, turizm sektöründe söz sahibi Rixos Hotels'in Türkmenistan'da yatırım yapmayı hedeflemesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Daha sonra Türkmen televizyonuna açıklamada bulunan Tamince, Avaza Serbest Turizm Bölgesi'nin dünyanın turizm incisi olacağını ve şirketinin buradaki projelere aktif katılacağını söyledi. Berdimuhammedov'un vizyon projelerinden Avaza'ya 2020 yılına kadar 7 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Projenin ilk etabı haziran ayında hizmete girmişti.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Fettah Tamince Türkmenistan'la işbirliği yapabilir

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türk işadamı Fettah Tamince'yi kabul etti

Türkmen lider Berdimuhamedov, Rixos Hotels Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamince ileBakanlar Kurulu binasındaki çalışma ofisinde görüştü. Tamince, Rixos Hotels Group'un Türkiye'deki ve dünyanın değişik turizm bölgelerindeki yatırımlarından ve işletmeleri hakkında bilgi vererek, şirketinin Türkmenistan hükümeti ile de işbirliğine sıcak baktığını ve buradaki yatırım imkanlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Tamince, Türkmenistan'da milli ve bölgesel çaptaki onlarca projenin hayata geçirilmekte olduğunu belirterek, uluslararası yatırımcıların Türkmenistan'ı işbirliği açısından güvenilir bulduğunu ifade etti.
Sabah

Tamince, Türkmenistan'da turizm yatırımına hazırlanıyor 
 
Fettah Tamince Türkmenistan hükümetiyle işbirliğine sıcak baktıklarını açıkladı

Türkmen lider Gurbanguli Berdimuhamedov'la biraraya gelen Rixos Hotels Group Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince Türkmenistan hükümetiyle işbirliğine sıcak baktıklarını belirterek, buradaki yatırım imkanlarıyla yakından ilgilendiklerini açıkladı. Avaza Turizm Serbest Turizm Bölgesi'nin dünyanın turizm incisi olacağına dikkat çeken Tamince, şirketinin buradaki projelere aktif olarak katılacağını kaydetti.

Berdimuhamedov'la Bakanlar Kurulu binasındaki çalışma ofisinde görüşen Fettah Tamince, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a Avaza Serbest Turizm Bölgesi'nde yatırım yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Fettah Tamince, ekolojik açıdan temiz Hazar kıyısında modern sağlık kompleksinin kurulacağını belirterek, yatırım açısından yabancı yatırımcılar için gümrük ve vergi kolaylığının sağlanmasının cazip olduğunu söyledi.

`Katılım bekliyoruz'

Türkmen lider Berdimuhamedov da turizm sektöründe söz sahibi Rixos Hotels şirketinin Türkmenistan'da yatırım yapmayı hedeflemesinin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu aktardı. Berdimuhamedov, yabancı yatırımcıların ülke çapında ele alınan yeni şehir yapılanması planına aktif katılmasını istediklerini açıkladı.

Ulusoy: Krize rağmen turizm liginde 2 sıra atladık

Türkİye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye bütün dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize rağmen, turizm liginde 2 sıra atladık" dedi. TÜRSAB Konya Bölgesel Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıya katılmak için geldiği Konya'da konuşan Ulusoy, geçen yıllara göre turist girişinde ve turizm gelirinde az da olsa düşüş gözlendiğini de ifade etti.

Son dakika ve kültür turu artırabilir

Ulusoy, "2009'da turist girişinde yüzde 1.5, turizm gelirinde de yüzde 7-8 oranında bir düşüş söz konusu. Gelirimiz geçen yıl 20-21 milyar dolar civarındayken, bu yıl yaklaşık 19 milyar dolar gelir bekliyoruz. Geçen yıl 26 milyon 300 bin turist ülkemizi ziyaret ederken, bu yıl 25 milyona kadar düşeceğiz. Son dakika rezervasyonları, sportif faaliyetlerdeki gelişmeler ve kültür turlarıyla yıl sonuna kadar bu rakam artabilir"dedi. Türkiye 2008 dünya turizm verilerine göre en çok turizm geliri elde eden ülkeler arasında 9'uncu, en çok turist gelen ülkeler sıralamasında 7'nci sırada.
Vatan


Geri Dön