Genel

Fettah Tamince, Rixos Trablus'u gecici süreyle kapattı!

Libya ’da yaşanan çatışmaların ortasında uluslararası medyaya ev sahipliği yaparak dünya gündemine gelen Rixos ’un patronu Fettah Tamince, son olayların marka bilinirliklerine ciddi katkı yaptığını söyledi

Libya 'da mayıs ayından bu yana süren çatışmaların merkezinde kalan, uluslararası medyaya ev sahipliği yapan lüks otel zinciri Rixos 'un (Al Nasr Tripoli) Trablus 'taki oteli Kaddafi yanlılarınca esir tutulan gazetecilerin serbest bırakılmasının ardından kapatıldı. Olayların başlangıcında tüm Türk personeli geri çektiklerini, sonrasında Libyalı çalışanlarıyla oteli açık tuttuklarını belirten Rixos otellerinin patronu Fettah Tamince, otelin geçici süreyle dün kapatıldığını söyledi. Tamince, “Libya Hükümeti mayıs ayında isyanlar başladıktan sonra otelimizi uluslararası basın için merkez belirledi. Gaceteciler serbest bırakıldıktan sonra da oteli kapattık. Otelde olaylardan sonra az da olsa hasar oluştu. Ama çok büyük bir sıkıntı yok herhalde 15 gün içinde açabiliriz. şžu anda kapalı ” dedi.

Libyalılar ayakta tuttu

Fettah Tamince, mayıs ayında otelde bulunan 145 Türk çalışanı can güvenliği endişesiyle Türkiye 'ye getirdiklerini belirterek, “300 'e yakın personel vardı. Libyalı personelimiz çalışmaya devam etti. Mayıs ayında otelin tanıtımına ara verdik. İnternet sitemizden oteli tanıtmayı, satışı kaldırdık ” diye konuştu.

Tamince, internet sitesinden bu oteli kaldırmalarının nedenine ilişkin olarak şunları söyledi:

“Otele Libyalı isyancı bir kadın girdi, saldırılar oldu. Markaya zarar verir diye biz kendimizi geri tuttuk. Mayıs ayından bu yana da otelin reklamını yapmadık. Konuşmadık. Zaten hava ambargosu vardı Libya 'da, bu yüzden de tanıtmama yoluna gittik. ”

‘Marka bilinirliğimiz arttı '

Libya hükümetinin Rixos 'u uluslararası medya merkezi olarak belirlemesinin ardından başta CNN, BBC, Reuters, AP olmak üzere önde gelen onlarca medya grubunda Libya ile ilgili haberlerde adı geçen Rixos markası bu sayede ABD 'den Avrupa 'ya dünyanın farklı bölgelerinde duyuldu. Televizyon kanallarında, ajans ve gazete haberlerinde başlık olarak geçti. Otelde bir süre kalan ardından esir kalan gazeteciler Rixos 'u haber yaptı.

Bu konuyu değerlendiren Fettah Tamince, “Son olaylar mutlaka Rixos marka bilinirliğini artırıcı bir etki getirmiştir. Savaş ortamından dolayı dile gelmesini çok tercih etmezdim ama bizde reklamın iyisi kötüsü olmaz derler. Ancak burada yaşananlar çok acı verici. Keşke böyle olmasaydı ” dedi.

kaddafi ailesi seçti

“Libya 'nın en güzel otelini çok kısa sürede yaptık ” diyen Fettah Tamince, “Olaylar sırasında otelimizde kalan gazetecilerden dolayı otelin özellikleri öne çıktı. çok ses getirdi. Devlet, Kaddafi ailesi, yurt dışından gelen işadamları Rixos 'u tercih ediyordu. şžehrin cazibe merkezi oldu. İnsanlar Trablus 'ta böyle bir şeyi ne bekliyordu ne umuyordu. Rixos onları çok şaşırtıyordu. Aslında biz son yaşananlarla değil, tüm bunlarla, servis kalitemizle öne çıkmayı çok tercih ederdik ” diye konuştu.

Otelin 2 bin dönümlük bir ormanlık parkın içinde olduğunu söyleyen Tamince, “çatısını doğal çimden yaptık. çok övünüyorduk ekolojik özelliği olan yeşil otel diye lanse ettiğimiz bir otel. Gazetecileri rehin aldıktan sonra, onlar çıktıktan sonra belli tahribatlar oldu ve kapadık. 1-2 hafta içinde orada güvenlik sağlanırsa arkadaşlarımızı oraya getireceğiz ve başlayacağız ” dedi.

Rixos Trablus Mart 2010 'da açıldı

Rixos 'un Trablus 'taki oteli 2010 yılının mart ayında. Trablus Havalimanı 'na 10 kilometre uzaklıktaki otelin, 120 lüks oda, 2 kral dairesi, 40 suit oda, 5 'i aile konsepti olmak üzere 63 standart ile bir engelli odası bulunuyor. Otelde lüks bir AVM de var.

Arap Baharı kışa dönmezse ‘Suriye ile Mısır 'a devam

Arap Baharının etkili olduğu ülkelerde yatırımlarının durduğunu ifade eden Fettah Tamince, şunları söyledi: “Dubai 'yi yılsonunda açıyoruz. Libya 'ya kısa bir ara verdik. Ama Libya önemli sahilleri olan tarihi özellikleri olan bir ülke. Ben Libya 'nın turizmde çok iyi yere geleceğine inanıyorum. Fakat bizim Suriye ve Mısır yatırımlarımız mecburen durdu. Arap Baharı kışa dönmezse devam ederiz. Bizim en çok üzüldüğümüz nokta orada bir çok insan öldü, ölmeye devam ediyor. Bizim yakınlarımız da öldü. çok üzgünüz. Keşke bu işler bu kadar acı çekilmeden olabilseydi. İnşaallah bütün dünya bu olaylardan bir ders alır. ”

Nevin Donat / MİLLİYET