Yeni Şirketler

Fevzi Bayram: 1500 metrekareye gökdelen yapılamaz

1500 metrekarelik alana, yönetmelikler çerçevesinde gökdelen yapılamayacağının altını çizen Bayram, "Böyle bir proje için en az 3 bin metrekare alan gerekir" dedi

Konak Belediye Meclisi'nde oyçokluğuyla onaylanan Hilton Oteli'nin karşısında yapımı planlanan gökdelen projesinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilmesi, yeni bir tartışma başlattı. AK Parti Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, konuyla ilgili olarak Konak Belediye Başkanı Tartan'ı defalarca uyardıklarını belirterek, Özgörkeylere ait alana rezidans yapılamayacağını, böyle bir projenin yönetmeliklere aykırı olduğunu anlattık. Fakat Başkan Tartan bizi dinlemedi. Sonuçta haklı olduğumuz ortaya çıktı" dedi.

HUKUKA AYKIRI
1500 metrekarelik alana, yönetmelikler çerçevesinde gökdelen yapılamayacağının altını çizen Bayram, "Böyle bir proje için en az 3 bin metrekare alan gerekir. Başkan Tartan'ı, hukuk kurallarına saygılı olmaya çağırdık. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu da gökdelene muhalefette bulundu. Tartan bizi dinlemedi, ama sonuçta Büyükşehir Belediyesi'nden döndü. Orası yeşil alana dönüştürülmeli" diye konuştu.
Yeni Asır