Sektörel

Fi Side Bahçeşehir mağdurları dikkat!

Fi Yapı’ya ait Fi Side projesinin yarım kalması sebebi ile mağdur olan vatandaşlar için müjde geldi. Dev projedeki sorunlar işte böyle çözülecek... Maket üzerinden satışına 2009 yılında başlanan ve yaklaşık 13 yıldır bitirilemeyen Fi Side projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı’ya ait Fi Side projesinin yarım kalması ile birlikte binlerce aile mağdur olmuştu.  Maket üzerinden satışına 2009 yılında başlanan ve yaklaşık 13 yıldır bitirilemeyen Fi Side projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com olarak Fi Yapı mağdurları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yaşanan gelişmelere göre, Fi Side Bahçeşehir mağdurları ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yönetimi ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmeden olumlu sonuçlar çıktı.

 

 

Fi Yapı mağdurlarından aldığımız bilgiye göre, Fi Side Bahçeşehir projesinden ev alanlar mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik olarak imzaladıkları dilekçelerle yüzde 51’lik çoğunluk elde edecek. Mağdurlar daha sonra bu dilekçeleri TMSF'ye teslim edecek. Görüştüğümüz Fi Yapı mağdurları TMSF'nin toplanan dilekçelerle birlikte Fi Side Bahçeşehir projesi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve İBB iştiraki KİPTAŞ gibi kurumlarla toplantı gerçekleştirecek. Eğer projenin tamamlanması için bu 3 kurumdan biri ile anlaşma sağlanırsa çıkan maliyet konut mağdurlarına tebliğ edilecek. 

Neler olmuştu?

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini sahiplerine teslim etmişti. İki şantiyesinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projesinde toplam 11 bin konutu bulunuyor. 

Yaşanan bu süreçte seslerini duyurmak isteyen Fi Yapı mağdurları onlarca kez protesto gösterisi yaptı. Fi Side projesinin Esenyurt ayağındaki mağdur sayısı 3 bin 200 olarak belirtiliyor. 

3 bin 185 konut 100 dükkanlık proje

Satışların 2009 yılında başladığı Fi Side Bahçeşehir projesinde 3 bin 185 konut yer alıyordu. 1 oda 1 salondan, 3 oda 1 salona kadar konut seçeneğinin yer aldığı Fi Side Bahçeşehir projesinin arsa alanı 54 bin metrakare olarak belirlenmişti. Projede konutların yanı sıra 20 bin metrekarelik ticari alana da yer veriliyordu.

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjde geldi!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com