Genel

Fi-Side projesinde 1+1'ler 79 bin TL'den başlıyor!

Teslim edilen projeler de dahil olmak üzere toplam 8 bin 260 konutun inşaatını gerçekleştiren Fi-Yapı, 2011 yılında 6 projenin 1 teslimine hazırlanıyor

 Teslim edilen projeler de dahil olmak üzere toplam 8 bin 260 konutun inşaatını gerçekleştiren Fi-Yapı, 2011 yılında 6 projenin 1 teslimine hazırlanıyor. Şu anda akıllı yaşam konseptiyle Bahçeşehir'de inşa edilen 3 bin 300 dairelik Fi-Side projesinde 1+1 daireleri 79 bin TL'den satışa sunan Fi-Yapı, şu ana kadar projenin 1 yüzde 70'ini satışını gerçekleştirdi.

Teslime kadar ödeme yok
Bahçeşehir'de 54 bin metrakare üzerine inşa edilmeye başlanan Fi-Side projesi, 20 bin metrekare ticari alan, 100 bin metrekare otopark, 4 bin metrekare yüzme havuzu, ve havuzun içinde 1500 metrekare Kıbrıs adasıyla bölgenin en geniş yapı projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Fi-Side projesinde normal bloklarda 66 ile 77 1 metrekarelik 1+1 daireler 79 bin ve 89 bin TL'den satılıyor. Rezidans bloklarda ise 1+1'ler 88 ve 110 metrekareden oluşuyor, fiyatları ise 125 bin ile 165 bin lira olarak belirlendi. Residans bloklarda 2+1 daireler 175 bin liradan satılırken, sadece residans bloklarda bulunan 3+1'ler 255 bin ile 315 Ş bin liradan satılıyor. Fi-Side projesinde ödeme koşullan, yüzde 30 peşin olmak üzere kalanı teslimatta olarak belirlendi. Peşinat verildikten sonra teslime kadar taksit ödenmiyor.

Akıllı yaşam konsepti
Toplam 450 milyon TL yatırımla hayata geçen projenin inşaatına nisan ayında başlanırken, daireler 2012 Mayıs ayında teslim edilecek. Bütün dairelerin tapulan hazırlanırken, talep eden konut sahiplerine tapulan teslim ediliyor; Akıllı yaşam konseptiyle hayata geçen projede, akıllı ekrana dokunarak, bir tuşla alışveriş yapılabiliyor, bir tuşla doktor çağrılabiliyor ve sağlık sorunları için doktora danışılabiliyor. Eğitim kurumuna S gidemediğiniz durumlarda evden canlı olarak ; ders alabiliyorsunuz. Akıllı yaşam konseptinde
sağlık hizmeti, alışveriş, spor ve eğitim için evdeki j ekranın tuşuna dokunmak yeterli oluyor. İlk kez konuta uygulanacak akıllı yaşam konseptinin asıl amacı yoğun çalışma temposunda yaşayan insanların hayatmı kolaylaştırmak oluyor.

Mayıs 2012'de teslim
Fi-Side projesinde çok uygun fiyatlara kaliteli bir proje ortaya çıkardıklarını vurgulayan Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi-Side'in en önemli özellliğinin uygun fiyat ve uygun ödeme koşullarıyla satılması olduğunu söyledi. Bahçeşehir'in merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan projede satışa çıktığı günden itibaren 1 ay içinde 2 bin daire satıldı. Projenin bu yıl sonuna kadar kaba inşâatının yüzde 70'lik kısmı, tamamlanacak. Projenin tamamfise 2012 Mayıs ayında teslim edilecek.

Fi-Yapı'nm devam eden projeleri
Fi-Tower:Bu proje 33'er katlı kuleleriyle Beylikdüzü'nde inşa ediliyor. 2 kulede toplam 1725 konuttan oluşan Fi-Tower'ın kaba inşaatı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Eylül 201 l'de dairelerin tamamı teslim edilecek.
Fi-Yaka Esenşehir: Fi-Yaka Esenşehir projesi 3+1 dairelerin yer aldığı 16 bloktan oluşuyor. Projede Fi-Center adında bir alışveriş merkezi de bulunuyor. Dairelerin 149 bin TL'den başladığı projenin 832 daire ve alışveriş merkezinde oluşan birinci etabında yaşam başladı.
Fi-Yaka Tuzla 3: Toplam 278 daireden oluşan Fi-Yaka Tuzla 3, projesi 6 ay erken teslim edilecek. Projede yaşam bu yılbaşında başlayacak.
Fi-Yaka Tuzla 2: Toplam 238 daireden oluşan bu proje, 6 ay erken teslimle yılbaşında sahiplerine teslim edilecek.
Fi-Yaka Gebze:576 daireden oluşan ve mart ayının sonunda satışa çıkan proje önümüzdeki yıl sahiplerine teslim edilecek.
Fi-Life: Projede 25 katlı 6 blok ve 30 katlı kule olmak üzere 1044 daire yer alıyor. Normal bloklarda daireler 54 ve 60 metrekarelik 1+1, kulede ise 55 metrekarelik 1+1 ve 110 metrekarelik 2+1 daireler yer alıyor. Proje Eylül 201 l'de teslim edilecek.
 
Eğitime ve emniyete destek verecek
Fİ-YAPI Yönetim Kurulu Başkam Fikret İnan, inşaat projelerinin yanı sıra Fiyapı'nın eğitime yönelik çalışmalarının da devam edeceğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin ilk engelliler koleji olma özelliğini taşıyan Fikret İnan Engelliler Kolejinin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Ayrıca Fikret inan Eğitim Vakfı da kuruldu. Mimarlık ve mühendislik üzerine eğitim verecek Fikret İnan Universitesi'ni kurma çalışmalan devam ediyor. Bunun dışında inşaat yaptığımız bölgelerde ilk ve orta öğretim için okullar yapıp Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe edeceğiz. Emniyet teşkilatımızı da gerek karakol yapımı gerekse araç yardımı ile desteklemeye devam ediyoruz. İnşaatına başladığımız Bahçehir Emniyet Müdürlüğü binasında son aşamaya geldik."

3 yılda 6 bin aileyi ev sahibi yaptı
Fİ-YAPI, 2007 yılının mayıs ayında kuruldu ve o günden bu yana 6 bine yalan aileyi ev sahibi yaptı. "Herkes için kaliteli yaşam" sloganıyla yola çıkan Fi-Yapı'nın aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak gördüğü uygun fiyata kaliteli konut üretme misyonunu devam ettireceğini ifade eden Fikret İnan, "Bunun dışında şehir merkezlerinde yüksek katlı rezidans projeleri, şehre yakın arazilerde ve tatil bölgelerinde  villa projeleri ile her gelir grubundan müşteriyi Fiyapı ailesine katmak istiyoruz" diye konuştu
Hürriyet Emlak