06 / 05 / 2024

Fi Yapı Esenyurt Belediyesi'ne dava açıyor! Fikret İnan'dan iflas söylentilerine cevap!

Fi Yapı Esenyurt Belediyesi'ne dava açıyor! Fikret İnan'dan iflas söylentilerine cevap!

İstanbul Esenyurt'ta 2010 yılında ihale usulü 11 milyon TL'ye aldıkları arazi üzerine Fi Life projesinin temellerini atan Fi Yapı, Esenyurt Belediyesi ile aralarında çıkan anlaşmazlıktan dolayı dava açmaya hazırlanıyor



Esenyurt Belediyesi'nin daveti üzerine açılan ihaleden aldıkları arazinin, hacizli olduğunu söyleyen Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Belediyenin isteği üzerine aldığımız arazide, tapuyu almaya gittiğimizde üzerinde onlarca haciz olduğunu gördük. Belediye kendi borçlarından dolayı arazinin hacizli olduğunu, bizden alacakları para ile hacizin kaldırılacağını söyledi. Mayıs ayında aldığımız arazinin haczini 2010 yılının 12. ayında kaldırdılar" diye konuştu.

Hacizlerin kaldırılması sırasında 7 aylık zarar ile projeye başladıklarını ifade eden İnan, "Bize verilen imar durumuna göre 1048 daire 12 bin metrekare ticari alan yapabiliyorduk. Buna göre projelerimizi yaptık. 26 katlı bina yapacağız diye 32 metre aşağı forekazık çaktık. Bina 13'üncü kata geldiğinde ise imar değişikliği ile projeyi durdurmak zorunda kaldık" dedi. Projeyi lanse ettikten kısa bir süre sonra 800 daireyi sattığını ifade eden Fikret İnan, belediyenin imar değişikliği ile 100 milyon TL zarar ederek 400 daireyi sattığı kişilerden geri aldığını kaydetti.

'KASITLI VERİLMİYOR'
Esenyurt Belediyesi'nin ruhsatı kasıtlı olarak kendilerine vermediğini iddia eden Fikret İnan, belediye başkan ve yetkililerine haksız olduklarını anlatmaya çalıştıklarını fakat makamlarından kovulduklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşme talep ettiğini ve yine bir dönüş alamadığını belirten İnan, "Bu tepkiler karşısında bize hukuk yolundan başka alternatif kalmadı" dedi.

Önce ihtar sonra dava 15 Mart'ta belediyeye ikinci ihtarnameyi gönderdiklerini de söyleyen İnan, "7 gün içerisinde 1048 daire ve 12 bin metrekare ticari alan ruhsatının verilerek kat irtifakının kurulmasını talep ettik. Talebimiz kabul edilmediği takdirde dava açacağız. Esenyurt Belediye Başkanı ve yetkilileri için de savcılığa görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

'OYUN OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞTİRMEK TALİHSİZLİK'

Fikret inan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oyun oynanırken kural değiştiriyor. Bu yaptıkları işin tehlikesini fark edemiyorlar. Benim ricam meslektaşlarımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmesi. Bizim yaşamış olduğumuz bu talihsizliğin birçok meslektaşımıza da yaşatıldığını düşünüyorum. Şuursuzca yapılan bu değişiklikleri daha dikkatli bir şekilde yapmalarını rica ediyorum" dedi.

'3 MİLYAR DOLAR YATIRIMI ERTELEDİM'

2012'de yeni 12 projeyi başlatmayı planladıklarını fakat bu yüzünden ertelediklerini belirten Fikret inan, "2012'de toplamda 3 yatırım yapacaktım. Esenyurt'ta problem bitene kadar, projeleri erteledim” dedi.

'Fi Yapı'nın hiç kimseye borcu bulunmuyor'

"Fi Yapı iflas ediyor" söylentilerine de cevap veren Fikret İnan, "Bu söylentileri yayan kişiler meslektaşlarımız, bürokratlar ve üst düzey siyasiler. Fi Yapı'nın başarısını hazmedemiyorlar. Şirketimin hiçbir banka, kurum, kuruluş, factoring ve şahsa borcu yoktur" diye konuştu.

Yelda Akgün/Habertürk


Geri Dön