Genel

Fi Yapı Kırıkkale'ye 7 bin konutluk uydu kent yapacak!

‘10 yılda 100 bin konut ’ inşa etmek isteyen ve İstanbul ’da 10 bine yakın konut gerçekleştiren Fi Yapı, bu rakamı kuracağı uydu kentlerle yakalamak üzere yönünü Anadolu ’ya çevirdi

‘10 yılda 100 bin konut ' inşa etmek isteyen ve İstanbul 'da 10 bine yakın konut gerçekleştiren Fi Yapı, bu rakamı kuracağı uydu kentlerle yakalamak üzere yönünü Anadolu 'ya çevirdi. Sakarya 'da üniversite kurma hazırlıkları yapan Fi Yapı, Fi-Yaka markasıyla Anadolu 'da kuracağı uydu kentlerin ilkini Kırıkkale 'de inşa ediyor. Firma, kısa süre içinde Konya 'da da konut yapmak için arsa yatırımı yaptı.

İstanbul 'da ‘uygun fiyata marka konut ' konseptinde örnek projelerin sahibi olan Fi Yapı, bir süre önce Anadolu kentlerinde arsa aradığını ve görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı. Sözlerini tuttuklarını kaydeden Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, İstanbul 'da ekonomik konutu sektörde oluşan kirlilik ve spekülasyonların içinde yer almamak için bıraktıklarını söyleyerek, “Fi Yapı ekonomik konut konseptini, Fi-Yaka markasıyla Anadolu 'da ve talebin olduğuna inandığı doğru lokasyonlarda proje üreterek devam ettirecek ” dedi.

Bu fikri gerçekleştirmek için ilk şehir olarak Kırıkkale 'yi seçen Fi Yapı, 330 bin metrekare arazi üzerine 7 bin konutluk uydu kentin temelini 4 Haziran 'da atacak. Projede 500 konutluk kısmın kaba inşaatı ve bir bloğun da tamamı bittikten sonra Ekim 2011 satışlar başlarken alıcıların beğenisine sunulan örnek daire yerine örnek blok olacak.

Uydu kentteki konutları 29 bin TL 'den başlayacağına dikkat çeken İnan, “Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 40 metrekare ile 110 metrekare arasında daire seçeneklerinin yer alacağı proje fiyatlarıyla da şaşırtacak. 29 bin TL 'den başlayan fiyatlar 79 bin TL 'ye kadar yükselecek ” dedi.

‘29 bin liraya daire satacağımı söylemiştim '
İnan sözlerini şöyle sürdürdü, “Açıklamalarımda Anadolu 'da Fi-Yaka markasıyla uydu kentler kurmayı hedeflediğimi ve 29 bin TL 'ye konut satacağımı söylemiştim. Fi-Yaka Kırıkkale 'de bu sözümü de yerine getirmiş olacağım. ”

Lüksten vazgeçmeyecek
Fi Yapı, Fi-Yaka markasıyla Anadolu 'da ekonomik fiyata kaliteli konutların yer aldığı uydu kentler kurarken, Richa markasıyla lüks konseptte projeler üretecek. Fikret İnan, üreteceği lüks konutların pazarlamasında da kullanılmak üzere Rolls Royce Ghost siparişi vermişti. 1 milyon 250 bin TL değerindeki Rolls Royce Ghost 100 kilometre hıza 4.8 saniyede çıkıyor.