Genel

Fi-Yapı slalom yarışı dün gerçekleştirildi!

TBMM'nin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle engelliler yararına ortaklaşa düzenlediği otomobil slalom yarışına AK Parti İstanbul milletvekili görme engelli Lokman Ayva'nın esprileri damga vurdu  

Ankara'da engelliler yararına düzenlenen otomobil slalom yarışı renkli görüntülere sahne oldu. 22 millevekilinin mücadele ettiği yarışlara AK Parti milletvekili görme engelli Lokman Ayva ile sanatçı Metin şžentürk'ün dialogları damga vurdu. Ayva'nın 'Aslında dikkat ederseniz, hiçbir trafik kazasını körler yapmamıştır. Ama ehliyet almaya gitsek, ehliyet vermezler' sözleri ise günün akılda kalan esprisi oldu

Parlamenterler Spor Kulübü Derneği ile Ankara Otomobil Sporları Kulübü'nün, TBMM'nin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle engelliler yararına ortaklaşa düzenlediği otomobil slalom yarışına AK Parti İstanbul milletvekili görme engelli Lokman Ayva'nın esprileri damga vurdu.
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören alanında hazırlanan pistteki yarışmada, 22 milletvekili yarıştı. Antrenman turlarının startını Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf verirken, yarışmanın başlangıç bayrağını ise TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin kaldırdı. Yarışma öncesi AK Parti İstanbul milletvekili görme engelli Lokman Ayva, gazetecilerin 'Deneyiminiz var mıydı' sorusunu 'Ara sıra kullanıyordum. Aslında dikkat ederseniz, hiç bir trafik kazasını körler yapmamıştır. Ama ehliyet almaya gitsek, ehliyet vermezler' diye cevaplandırdı. Gösteri sürüşlerine yardımcı pilot olarak katılan Metin şžentürk 'Arkadaşlar asıl yarış şimdi başlıyor' ifadesine karşılık Ayva, 'Metin copilot, ben asıl pilot' yorumunda bulundu. Sürüş sonrası ise direksiyon koltuğuna şžentürk geçince Ayva, 'Arkadaşlar kurtarın beni, bakanım beni de kurtar' diye seslendi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf 'Lokman Ayva ve Metin şžentürk yarışmanın favorileri. Centilmence bir yarış olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

'Yok ben ineyim'

Metin şžentürk'ün Bakan Kavaf'a 'Bakanım sizi de bindirelim' demesi üzerine Kavaf 'Yok ben binmeyeyim' diyerek espri yaptı. şžentürk'ün 'Bir asfalt, bir de Metin mi ağlıyordu' diye sorusu üzerine Ayva gülerek, 'Bir asfalt, bir Metin, bir de asfaltın anası ağlıyordu' diye cevap verdi. Kavaf'ın 'Görme engellilerimizi araba kullanmaya teşvik eden birşey olmaması gerekir' demesi üzerine şžentürk, 'Eğer bütün görme engelliler anahtar alırsa vay bu ülkenin haline' dedi.
Yeni şžafak


Vekiller, akülü sandalye için yarıştı

Engelliler yararına düzenlenen otomobil slalom yarışına 22 milletvekili katılırken, görme engelli Ayva ile şžentürk'ün esprileri güne damgayı vurdu
TBMM'nin 90'ıncı Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında milletvekilleri otomobille slalom yarışı yaptı. Parlamenterler Spor Kulübü Derneği ile Ankara Otomobil Sporları Kulübü'nün (ANOK), engelliler yararına ortaklaşa düzenlediği otomobil slalom yarışında birinciliği, erkeklerde AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Tunçak, bayanlarda ise AK Parti Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu kazandı. Birincilere ödüllerini TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin verdi. İki parkurdan oluşan yarışmaya 22 milletvekilinin yanı sıra TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan ile yardımcısı Sadık Yamaç katıldı. Engellilere 90 akülü sandalyenin verileceği yarışta kadın milletvekilleri AK Parti şžanlıurfa Milletvekili çağla Aktemur Özyavuz ile Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu yer aldı.

'NAL TOPLUYORDU'
Görme engelli AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile şarkıcı Metin şžentürk ise yaptıkları esprilerle yarışa katılanları kırdı geçirdi. Yarışma öncesi Ayva ile şžentürk gösteri sürüşüne katıldı. Ayva, 'Metin copilot, ben asıl pilot' dedi. İkili, Bakan Aliye Kavaf'ı da 'arabayla gezmeye' davet etti ancak ikna edemedi. şžakalaşma sırasında Ayva, şžentürk'e 'Metin, baktım önde kimse yok, arkaya baktım nal topluyordun herhalde' derken, şžentürk, 'Senin dokunulmazlığın var. Onun içindir' yanıtını verdi. Ayva'nın 'Dokunulmadık yerimi mi bıraktın Her yerime dokundun' yanıtı herkesi güldürdü. şžentürk'ün, 'Bir asfalt, bir de Metin mi ağlıyordu' sorusu üzerine Ayva, 'Bir asfalt, bir Metin, bir de asfaltın anası ağlıyordu' karşılığını verdi. Gazetecilerin 'Deneyiminiz var mı' sorusuna ise Ayva, 'Ara sıra kullanıyorum' dedi.

EN HIZLI VEKİL TUNçAK
Milletvekillerinin zamana karşı gerçekleştirdiği yarışmada, erkeklerde birinciliği 33.10 saniye ile AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, ikinciliği 33.54 saniye ile Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve üçüncülüğü de 33.56'lık zamanıyla Samsun Milletvekili Fatih Öztürk aldı. Bayanlarda ise 43.64'lük derecesiyle Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu birinci olurken, şžanlıurfa Milletvekili çağla Aktemur Özyavuz da 45.17'lik zamanıyla ikinci sırada yer aldı. şžampiyon olan Tunçak, 'Bursaspor şampiyon oldu, biz de Bursa'yı temsilen şampiyon olduk' dedi.
Sabah/Ali EKEYILMAZ

Ayva ile şžentürk engelliler için co-pilot oldu

Parlamenterler Spor Kulübü Derneği ile Ankara Otomobil Sporları Kulübü"nün (ANOK), TBMM"nin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla engellilere akülü araba almak için milletvekillerinin katılımıyla düzenlediği slalom yarışına, görme engelli AK Parti milletvekili Lokman Ayva ile şarkıcı Metin şžentürk, yardımcı pilot olarak katıldı.
Milliyet


En hızlı Tunçak ve Türkmenoğlu

Parlamenterler Spor Kulübü Derneği ile Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK), TBMM"nin 90. kuruluş yılı nedeniyle engelliler yararına Atatürk Kültür Merkezi"nde otomobil slalom yarışı düzenledi.

Antrenman turlarının başlama işaretini Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf verirken, yarışmanın başlangıç bayrağını ise TBMM Başkanı M.Ali şžahin kaldırdı. 22 milletvekilinin katıldığı yarışta birinciliği, erkeklerde Ak Parti Bursa milletvekili Mehmet Tunçak, kadınlarda ise Ak Parti Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu kazandı.

90 akülü sandalye

Yarışmaya katılanlara madalyalarını, dereceye girenlere ise kupalarını Mehmet Ali şžahin ve Antalya milletvekili Abdurrahman Arıcı verdi. Organizasyonun geliri ile 90 engelliye akülü sandalye alınacak.
Hürriyet