Sektörel

Fi Yapı’dan ev alanlar dikkat! Son dakika açıklaması geldi!

Fİ SIDE  projesi ile sık sık gündeme gelen Fİ yapıdan son dakika açıklaması geldi. İşte Fİ Yapı tarafından yapılan açıklama ve tüm detayları...Fİ Yapı açıklamasında İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 1539 Ada 2 Parselde bulunan FİSIDE projesinden peşin bedelle bağımsız bolüm satın alarak 31

Fİ SIDE  projesi ile sık sık gündeme gelen Fİ yapıdan son dakika açıklaması geldi. Fİ Yapı açıklamasında İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 1539 Ada 2 Parselde bulunan FİSIDE projesinden peşin bedelle bağımsız bolüm satın alarak 31.12.2010 tarihine kadar Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi akdedilmiş ve bu sözleşme gereği tapusunu almış müşterilerin proje ile ilgili Belediyeler ve Mahkemelerden kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı mağdur olduğunu düşünen hak sahiplerinin şirkete ödemiş olduğu satış bedelinin 10 katı iade edileceği belirtildi.

İşte Fİ Yapı tarafından yapılan açıklamanın diğer ayrıntıları...

Fİ Yapı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz adına kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 1539 Ada 2 Parselde bulunan FİSIDE projemizden peşin bedelle bağımsız bolüm satın alarak 31.12.2010 tarihine kadar Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi akdedilmiş ve bu sözleşme gereği tapusunu almış müşterilerimizin projemizde ilgili Belediyeler ve Mahkemelerden kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı mağdur olduğunu düşünen hak sahiplerinin şirketimize ödemiş olduğu satış bedelinin 10 katı iade edilecektir. 31.12.2010 tarihinden sonra bu tarihe kadar tapusunu almış müşterilerimizin de ödemiş olduğu bedel 5 kat1 olarak iade edilecektir. 31.03.2023 tarihine kadar şirketimize noter arac1hg1 ile başvurmaları halinde hak sahiplerine müracaat tarihinden itibaren 150 gün vadeli senet verilecektir. Hak sahibi senet ödeme günü parasını tahsil ettikten sonra anılan bag1ms1z bölümün tapusunu şirkete iade edecektir. Ayrıca şirketimizden ipotekli veya vadeli gayrimenkul satın alanların kalan borcu 5 kat1 olarak tahsil edilecektir.

Şirket yönetim kurulu yukarıdaki hususları karar altımı alarak ilgililerin adreslerine tebliğ
edilmesine karar vermiştir.

NE OLMUŞTU?

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın şirketi geçtiğimiz Mart'ta iade edilmiş ve İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada binlerce vatandaşın yüzünü güldüren karara imza atılmıştı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fi Yapı'da yönetim kayyumuyken, verilen kararla beraber denetim kayyumu olacaktı. Yani Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'a iade edilen şirketi TMSF denetleyecekti.  

Konut satışlarının 2009 yılında başladığı Fi Side Bahçeşehir projesinde 3 bin 185 konut yer alıyordu. 1 artı 1'den 3 artı 1'e kadar konut seçeneklerinin bulunduğu ve 54 bin metrekare arsa alanına sahip Fi Side Bahçeşehir projesindeki konutların dışında 20 bin metrekarelik ticari alan da bulunuyordu.

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fikren İnan'dan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası!

Fikret İnan Fi Yapı’yı geri aldı! İşte detaylar!