02 / 05 / 2024

Fiat 500e, Avrupa'da elektrikli otomobil segmentinde ilk sırada...

Fiat 500e, Avrupa'da elektrikli otomobil segmentinde ilk sırada...

Fiat 500'ün yeni ve tamamen elektrikli olan versiyonu 500e ile Avrupa'da geçen senede segmentinde en fazla tercih edilen elektrikli model olduğu kaydedildi. 



Şirket tarafından yapılan açıklama kapsamında göre, iki yıl üst üste segmentinin lideri olan Fiat 500e, A ve B segmentlerindeki tamamen elektrikli (A+B BEV) araçlar arasında, yüzde 14,7 pazar payıyla 2022'ye göre 0,3 puanlık yükseliş elde edildi. 500 ailesinin sıfır emisyonlu modeli, 65 bin adede yakın satışa ulaştı.

Fiat 500e, aynı zamanda Stellantis Grubu içerisinde de en çok satılan tam elektrikli otomobil oldu. Torino'da tasarlanan ve üretimi yine orada yapılan 500e, şimdiye kadar 42 uluslararası ödüle layık görüldüğü belirtildi.  Buna göre, 500e, Fiat'ın en çok ödül alan modeli unvanını da korumuş oluyor.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Üst Yöneticisi (CEO) ve Stellantis Global CMO'su Olivier Francois, modelin Avrupa'da elektrikli şehir otomobilleri arasında üst üste iki sene liderliğini sürdürmesi ile başarısını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Fiat 500e, Avrupa da elektrikli otomobil segmentinde ilk sırada...

Tanıtımından bu zamana kadar  dünya çapında 185 bin adetten daha fazla 500e satıldığını kaydeden Francois, 'Uluslararası metropollerin çevreci dönüşümünde önemli bir rol oynadı. Şu anda da dünya çapında 44 ülkede satılan 500e, markanın dünya çapındaki elektrifikasyon yolculuğunu devam ettirdiği belirtildi. Müşterilerin ihtiyaçlarını her zaman merkeze koyan ve onlara kolay, duygusal ve sosyal açıdan uygun çözümler sunan bir markayız  ifadelerini dile getirdi.

Öte yandan, otomotiv devi Fiat'ın en çok tercih edilen modelleri arasında da yer alan Egea Sedan serisinin fiyatları merak ediliyor. Yeni Egea, güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanıza ve araçta geçirdiğiniz her anın keyfini çıkarmanıza yardımcı olan Gelişmiş Sürücü Yardımı Sistemlerine sahip. Yeni Egea Sedan Lounge' da teknoloji öne çıkar. 10" tablet ekran, müziğin ve cihazlarınıza bağlanmanın net, görselliği yüksek ve basit bir yolunu sunar.

Fiat Egea'da 200 bin lira kredi, sıfır faiz kampanyası başladı! Araba almak isteyenler fırsatı kaçırmayın!

Ucuz araba arayanlar dikkat: Otomobil pazarında Fiat Egea fırsatı!

Fiat, yeni Doblo ve E-Scudo'yu Türkiye'de satışa sunuyor...

Kasım ayında en çok satılan otomobil markaları açıklandı


 


Geri Dön