Otomobil

Fiat Doblo’nun yerine 3 model geliyor! Hangi modeller üretilecek?

Fiat Doblo’nun yerine Türkiye’de üç yeni model üretilecek. Vatandaşlar bu haber sonrası hangi modellerin üretileceğini araştırmaya başladı. İşte detaylar!Stellantis ve Koç Holding güçlerini birleştirerek 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde anlaştıkları binek ve ticari olmak üzere üç yeni model için anlaşma sağladılar

Fiat Doblo’nun, İspanya’daki Stellantis fabrikasına geçmesinin ardından Bursa’daki fabrikanın akıbeti belli oldu. Stellantis ve Koç Holding güçlerini birleştirerek 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde anlaştıkları binek ve ticari olmak üzere üç yeni model için anlaşma sağladılar.

Stellantis ve Koç Holding arasında geçen hafta yapılan görüşmeler neticesinde 2025 yılından itibaren binek ve ticari üç yeni model için el sıkışıldı. İşte merak edilen o detaylar…

FİAT DOBLO YERİNE HANGİ MODEL ARABA ÜRETİLECEK?

Tofaş'ın 22 yıldır Türkiye’de ürettiği hafif ticari araç modeli Doblo’nun, İspanya’daki Stellantis fabrikasına geçmesinden sonra Bursa’daki fabrikanın yeni kararlar aldı.

Dünya gazetesinde yayınlanan habere göre, Stellantis ve Koç Holding arasında geçen hafta yapılan görüşmeler neticesinde, 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde binek ve ticari olmak üzere üç yeni model için anlaşma sağlandığı açıklandı.

Haziran ayında Fiat Doblo’nun yeni versiyonlarının İspanya’da üretileceğine yönelik yapılan resmi açıklamadan sonra Tofaş’ın Bursa’da Doblo’dan doğacak kapasite boşluğunu ne şekilde doldurulacağı merak konusu olmuştu. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA (Citroen-Peugeot-Opel) Grubu'nun birleşmesi ile doğan Stellantis ile Koç Holding arasında görüşmelerin devam ettiği, ancak henüz bir anlaşma sağlanamadığı iddia edilmişti.

Bu yaşanan belirsizlik tedarik sanayinde de büyük endişe uyandırmıştı. Bu sırlarda bir gelişme yaşandı ve geçen hafta Stellantis Grubu'nun Başkanı John Elkann Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılarak burada bir açıklama yaptı. Aynı zamanda Fiat’ın sahibi olan ailenin bir ferdi olan John Elkann, konuşmasında İtalyan Fiat ile Koç ailesinin 60 yılı geçen köklü iş birliğine değindi.

John Elkann’ın Türkiye’yi ziyaret etme nedeni, Stellantis ile Koç Holding arasında devam eden yeni modellere yönelik pazarlığın neticelenmesiydi. Verilen bilgiye göre, Stellantis ve Koç, Bursa’daki kapasitenin nasıl değerlendirileceği konusunda geçen hafta anlaşma yapıldı. Bursa’daki fabrikada 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde üç yeni model üretilmesi konusunda bir karara varıldı.

YENİ MODELLER NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamada, Koç ile Stellantis arasında yapılan anlaşmaya yönelik, "John Elkann’ın Türkiye’ye gelme nedenlerinden biri de Koç Holding CEO’su ile yeni modeller için pazarlık yapmaktı. Yeni modeller konusunda anlaşma sağlandığını teyit ettik. Elektrikli ve hibrit modeller olacak bunlar. Hem ticari araç hem de binek olacak. 2025 ile 2026 yılları arasında çıkacak olan araçların birkaç tanesi burada yapılacak. Ancak henüz hangi modeller olduğu belli değil” şeklinde açıklama yapıldı.

2022 ilave tediye tarihleri ne zaman? İlave tediyeler yattı mı 2022? İlave tediyeler ne zaman yatacak?

KYK burs ve kredilerine ara zam gelecek mi? Burs ve krediler artacak mı?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 4 Temmuz Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?