29 / 04 / 2024

Fiat efsanesi Linea Türkiye'ye geri dönüyor! 2023 model Fiat Linea fiyatıyla da fark yaratacak

Fiat efsanesi Linea Türkiye'ye geri dönüyor! 2023 model Fiat Linea fiyatıyla da fark yaratacak

Fiat'ın rafa kalkan modellerinden birisi olan Linea'nın yeniden üretime gireceği ve bu sene sonunda Türkiye'de satışta olacağı iddiası otomobil sektöründe büyük bir yankı uyandırdı. İşte detaylar...



Günümüzde Fiat, Egea modeliyle "en çok satılan sedan" ünvanını elinde bulunduruyor. Bu ünvan Egea'dan önce Linea'daydı. Fakat Fiat Egea'yı piyasaya çıkarmasının ardından Linea modelini rafa kaldırdı. Üretimi duran Fiat Linea günümüzde hala ikinci el piyasasında önemli bir yer sahip.

Aslında Fiat bu politikayı uzun bir süredir kullanıyor. Benzer bir şekilde Fiat Linea da ilk üretime girdiğinde yine dönemin en çok satan modellerinden birisi olan Albea rafa kaldırılmıştı. 

Fiat efsanesi Linea Türkiye ye geri dönüyor! 2023 model Fiat Linea fiyatıyla da fark yaratacak

Fakat bu kez çok farklı bir iddia ortaya atıldı. Kulislerden gelen bilgilere göre Linea yeniden üretime girecek ve 2023 yılının sonlarına doğru Türkiye'de yeniden satışa çıkacak. Üstelik 2023 model Fiat Linea'nın fiyatı oldukça uygun olacak. Hatta sıfır km otomobil pazarında yer alan en ucuz otomobillerden biri olacağı da iddia ediliyor.

Henüz Fiat'tan bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. O sebeple iddiaların kesinlik kazanıp kazanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Bakalım Fiat Linea yeniden pazara çıkacak mı?


Geri Dön