28 / 04 / 2024

FIBA heyeti Fenerbahçe Ülker 'in yeni stadını inceledi!

FIBA heyeti Fenerbahçe Ülker 'in yeni stadını inceledi!

FIBA Değerlendirme Komisyonu Başkanı Markus Studer ve FIBA Etkinlikler Direktörü Predrag Bogosavljev  Fenerbahçe Ülker"in yeni salonun inşaatını inceleyip, bilgi aldı...



 Türkiye"nin 2014 Kadınlar Dünya Basketbol şžampiyonası"na ev sahipliği adaylığı kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirmek için dün İstanbul"a gelen FIBA heyeti, bugün inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
               
Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, FIBA Değerlendirme Komisyonu Başkanı Markus Studer ve FIBA Etkinlikler Direktörü Predrag Bogosavljev"den oluşan heyete, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ile 2010 Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerinin eşlik ettiği belirtildi.
               
İlk olarak şampiyona maçlarına ev sahipliği yapması olası salonlardan Ayhan şžahenk Spor Salonu ve Beşiktaş Cola Turka Arena"da incelemelerde bulunan heyetin, daha sonra halen yapımı devam eden Fenerbahçe Ülker"in yeni salonun inşaatını inceleyip, bilgi aldığı bildirildi.
               
FIBa heyetinin, şampiyonada kullanılması olası otelleri de gezerek, yetkililerden bilgi aldığı ifade edildi.
               
-HEYET, AKGÜL VE DEMİREL İLE GÖRÜşžTÜ-
               
Heyet, incelemelerin ardından Taksim"deki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) makam ofisinde Genel Müdür Yunus Akgül ve TBF Başkanı Turgay Demirel ile bir araya geldi.
               
Heyete bilgiler veren TBF yetkililerin, 2014 FIBA Kadınlar Dünya şžampiyonası"na ev sahibi adayı olma nedenlerini detaylı olarak anlattığı, 2010 FIBA Dünya şžampiyonası"nı çok başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekibin aynı heves ve istekle bu şampiyonayı da gerçekleştirmek istediğini belirttiği kaydedildi.
               
Toplantıda görüşlerini dile getiren FIBA yetkililerinin de TBF"nin uluslararası organizasyonları ne kadar başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini bildiklerini, bunun en büyük örneğinin de 2010 FIBA Dünya şžampiyonası olduğunu söyledikleri vurgulandı. Ev sahipliğinin Türkiye"ye verilmesi durumunda organizasyon anlamında hiçbir şüphelerinin olmayacağının altını çizen FIBA yetkililerinin, TBF"nin 2014 vizyonundan da çok etkilendiklerini ifade ettikleri ve   İstanbul"un ev sahipliği için çok güçlü bir aday, TBF"nin plan ve projelerinin de hayranlık verici olduğunu söylediği belirtildi.
               
Toplantıda konuşan Yunus Akgül"ün ise Türkiye"nin dünya çapında birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını ve tüm organizasyonları başarı ile gerçekleştirdiğini, 2014 FIBA Kadınlar Dünya şžampiyonası"na da ev sahipliği yapmayı istediklerini ve Türkiye"nin bu organizasyonu en iyi şekilde yapacak kapasiteye, bilgi birikimine ve imkanlara sahip olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
               
FIBA heyeti, yarın yapılacak değerlendirme toplantısının ardından Türkiye"den ayrılacak.
A.A


Geri Dön