Ekonomi

Fibabanka ve HDI Sigorta güç birliği yaparak dijital sigorta şirketi Fibasigorta’yı kurdu!

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte sigorta sektöründe değişim rüzgarları esiyor. Gelişen yeni nesil teknolojiler sigorta sektöründe de dijital dönüşümü hızlandırdı. Fibabanka ve HDI Sigorta ortaklaşa Fibasigorta’yı kurarak dijital sigortacılığa adım attı.Bankacılık ve sigorta sektörünün iki önemli markası Fibabanka ve HDI Sigorta güç birliği yaparak Fibasigorta’yı kurdu

Dijital bankacılıktan sonra dijital sigortacılığa da ilgi artıyor. Bankacılık ve sigorta sektörünün iki önemli markası Fibabanka ve HDI Sigorta güç birliği yaparak Fibasigorta’yı kurdu. Dijital sigortacılık yapacak olan şirket, güçlü teknolojik altyapısıyla müşterilerine en uygun çözümleri üretmeyi hedefliyor.

Fibasigorta, gelişen yeni nesil teknolojileri iş modeline entegre edecek. İş zekası, makine öğrenimi, yapay zekâ, büyük veri ve analitiği gibi yenilikçi sigorta teknolojilerini kullanacak olan şirket, böylece geleceğin sigortacılığına adım atmış oldu. Şirketin stratejini ve iş modellerini bir yıldan daha kısa bir sürede titiz ve özverili bir çalışma sonucu oluşturduklarını kaydeden Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, Fibasigorta’nın güvenilir, kolay ve hızlı sigortacılığın en önemli aktörlerinden biri olacağını dile getirdi.

 

DEĞİŞİM RÜZGARLARI

Öztürkoğlu, dünya genelinde bütün sektörlerde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de değişim rüzgarlarının estiğini belirterek sigortacılık sektöründe yaşanan teknolojik değişimlerin yanı sıra, ekonomik ve sosyal değişimlerin de yepyeni bir hizmet anlayışına olan ihtiyacı artırdığına işaret etti. Öztürkoğlu, bu gelişmeler ışığında hem ülkemizin ekonomisi hem de sektörümüz için önem taşıyan bir adım attıklarını dile getirdi.

Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, dijital sigortacılık alanında güçlü bir adım atmaktan dolayı heyecanlı olduklarını vurgulayarak, şirketin sektörün dijitalleşme yolculuğunda önemli bir rol üstleneceğini söyledi. Sektörün yaşadığı dönüşümü ve gittiği noktayı iyi analiz ederek stratejiler geliştirdiklerini anlatan Öztürkoğlu, sigortacılık teknolojilerinde her geçen gün büyüyen bir ivme olduğuna işaret etti.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ HİZMET

Öztürkoğlu, Fibasigorta olarak müşterilerinin en çok sigortaya ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda, onların satın aldıkları ürünle ilişkili kişiselleştirilmiş sigorta ürünü hizmeti sunacaklarını söyledi. Dijitali merkeze alan dinamik yapısıyla geleneksel sigortacılık anlayışını yeniden yorumladıklarını belirten Öztürkoğlu, müşterilerine hızlı ve güvenli bir sigortacılık hizmeti vaat ettiklerini ifade etti. Öztürkoğlu, ayrıca, sigorta ürünlerini teknoloji ile dijitalleştirerek müşterilerine hızlı ve düşük maliyetle sunacaklarını belirtirken, “Fibasigorta olarak yarattığımız bu değer zinciri ile dijitalin yarattığı dönüşüm sayesinde, müşterilerimiz günlük işlemlerini tek ekrana sığdıran uygulama ile ihtiyacı olan poliçelere kolay, güvenilir şekilde ulaşabilecek” diye konuştu.