03 / 05 / 2024

Fikirtepe yıkıntıları film platosu oldu!

Fikirtepe yıkıntıları film platosu oldu!

Mahallelerde, boşaltılan ve yıkılmaya başlanmış evlerin bulunduğu sokaklar ise film platosu olarak kullanılıyor. Suriye ve Filistin temalı bazı filmler ve dizilerin çekildiği bölgede, evler senaryo gereği patlatılıyor, araçlar yakılıyor...



Boşaltılan evlerde güvenlik sıkıntısı yaşanmasından şikâyet eden çevre sakinleri, boş binaların cam, çerçeve ve demirlerinin yağmalandığını söylüyor. Mahalleli, ayrıca, tinercilerin de boş binaları mesken tuttuğunu, güvenlik zafiyetinin had safhaya ulaştığını belirtip acilen önlem alınmasını istiyor. 


KADIKÖY'de 3 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alman Fikirtepe'de oturan ve müteahhitlerle anlaşan vatandaşların yaklaşık yüzde 25'i taşındı. Çevre sakinleri, bugüne kadar çeşitli nedenlerle geciken inşaatların mart ya da nisan ayında başlayacağı görüşünde... Fikirtepe, Dumlupmar, Merpenköy ve Eğitim mahalleri olmak üzere 52 adada kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğini söyleyen Fikirtepe Mahalle Muhtarı Halil Erdoğan, "Şu an bitmiş 5-6 ada var. Onun haricindeki adalarda vatandaşların yüzde 60-70'i imza attı. Umarım bundan sonra süreç hızlı şekilde ilerleyecek" dedi. Erdoğan, müteahhitle anlaşanların yavaş yavaş mahalleden ayrıldığını ifade ederek, vatandaşların şu ana kadar yaklaşık yüzde 25'inin taşındığını bildirdi. Mahallelerde, boşaltılan ve yıkılmaya başlanmış evlerin bulunduğu sokaklar ise film platosu olarak kullanılıyor. Suriye ve Filistin temalı bazı filmler ve dizilerin çekildiği bölgede, evler senaryo gereği patlatılıyor, araçlar yakılıyor. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön