Kent Haberleri

Fikirtepe'de metrekare satışları başladı!

Metrekare fiyatlarının 3 yıl içerisinde 3 binden 8 bin liraya yükseldiği Fikirtepe'deki konut sahipleri kentsel dönüşüm gecikince satış için yeni bir yol buldu. Hak sahipleri nakde sıkıştıklarında ihtiyaçları oranında metrekarelik satışlara imza atıyor.

Metrekare fiyatlarının 3 yıl içerisinde 3 binden 8 bin liraya yükseldiği Fikirtepe'deki konut sahipleri kentsel dönüşüm gecikince satış için yeni bir yol buldu. Hak sahipleri nakde sıkıştıklarında ihtiyaçları oranında 2-3 metrekarelik küçük satışlara imza atıyor.


İstanbul'un en ünlü kentsel dönüşüm bölgesi olarak öne çıkan ancak çeşitli olumsuzluklar nedeniyle bir türlü yapıların yükselemediği Fikirtepe'de nakite sıkışan yer sahipleri, 3 yılda fiyatların ikiye katlayarak prim yapan bölgede 2 metrekareden başlayan büyüklükteki haklarını yatırımcılara satmaya başladılar.


Buna göre bölgede dönüşüm işlerinin başladığı yaklaşık 3 yıl önce metrekare fiyatı 3 bin lira iken 8 bin liraya kadar çıkması yer sahiplerini ihtiyaçları oranında satış yapmaya itti. Kendi adalarında yapım işleri başlamadan tamamını satmaya yanaşmayan yer sahipleri arasından 2 ile 10 metrekare arasında satış yapanların sayısı hayli fazlalaştı.


Yatırımcılar için fırsat haline geldi

Bölgede yoğun faaliyetleri bulunan Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merpenköy Mahalleleri Derneği Başkanı Ercüment Oruç, örneğin metrekaresi 7 bin liradan kendi hakkının 2 metrekaresini satan yer sahipleri 14 bin liralık gelir elde ederken bunu alan yatırımcılar için de bir fırsatın ortaya çıktığını belitti.


Oruç, ''Tamamen yasal bir şekilde bu tür alım satımların sayısı bölgede önemli yer tutmaya başladı. Satın alan hemen tapuda işlemini yaptırıp dairenin ortağı olabiliyor'' dedi. Oruç'un verdiği bilgilere göre küçük metrekarelerden alım yapan söz konusu yatırımcılar, adada yapı m işi başlayana kadar aldıkları küçük metrekareleri ellerinde tutabilirse inşaat hakkının iki katını alabilecekler.


Yer küçük olsa da imza yetkisi veriyor

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, satın alınan birimlerin küçüklüğüne rağmen bunları alan yatırımcıların adada proje geliştirmek isteyen müteahhitlere karşı imza yetkilerinin de bulunduğunu ifade etti.


Habertürk