29 / 04 / 2024

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2024'te tamamlanacak!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2024'te tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün 2024 yılında bitmesinin hedeflendiğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı yaptığı açıklamada Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün 2024 yılında bitmesinin hedeflendiğini söyledi.

- Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün 2024'te bitmesi hedefleniyor 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, yıllık 300 bin konut dönüşümünün Bakanlık olarak yüzde 20'sini kendilerinin yapacağını dile getirerek, "Her yıl 60 bin konut ki şu an fiilen 2 yıldır sahada sürdürdüğümüz 117 bin bağımsız bölümden oluşan dönüşüm konutlarımız yükselmektedir." şeklinde konuştu.

Fikirtepe deki kentsel dönüşüm 2024 te tamamlanacak!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme de değinen Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Yeni Fikirtepe'yi nisan ayında temellerini atarak inşa ediyoruz. Toplamda 15 bin bağımsız bölümü içeren önemli bir kentsel dönüşüm projesini sadece Fikirtepe'de yürütüyoruz. 2024 yılında tamamını bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Murat Kurum, Türkiye'de yürüttükleri kentsel yenileme projeleri kapsamında Konya Mevlana Meydanı,  Ankara  Hergelen Meydanı, Diyarbakır Suriçi ve Kastamonu Nasrullah Camii Meydanı'nda yürüttükleri çalışmalardan örnekler de verdi.

"Yapacağımız en önemli kentsel dönüşüm İstanbul'umuza, büyük şehirlerimize olan göçü tersine çevirmektir." diye konuşan Kurum, şunları söyledi:

"Yeteri kadar büyüdü şehirlerimiz. Artık bu haliyle bu şehirlerimizi korumak zorundayız. Anadolu'daki birçok şehrimizi de ki Sayın Cumhurbaşkanımız iktidara geldiğinde en önemli hedefi buydu; diğer şehirlerin kalkınması, kırsal kalkınma projeleriydi. Hemen hemen üniversitesi olmayan ilimiz yok. İstanbul'da, Ankara'da ne varsa sosyal anlamda diğer şehirlerimizde de var." 

Fikirtepe deki kentsel dönüşüm 2024 te tamamlanacak!

Murat Kurum, farklı şehirlerde 10 bin sanayi sitesinin fiilen inşa halinde olduğunu, kentin içindeki çöküntü alanlarının modern sanayi tesislerine çevrildiğini sözlerine ekledi.

 

Fikirtepe'deki 15 bin konutun inşaatı Nisan'da başlıyor!


Geri Dön