Kentsel Dönüşüm

Fikirtepeli'den Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı'ya ihtarname!

Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında 33. Ada üzerinde tüm hak sahipleriyle anlaşan Selimoğlu Grup ve Sevgili Yapı'ya hak sahiplerinden kentsel dönüşememe ihtarnamesi çekildi. Firmalar, 30 aydır faaliyetsizlikle hak sahiplerini zarara uğratmakla suçlanıyor.

Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, ihtarnameye ne cevap verdi? Öğrenmek için tıklayın!


Sevgili Yapı'ya 'kentsel dönüşememe sebebi siz olacaksınız' uyarısı!


Sevgili Yapı için hazırlanan ihtarnamede ise sözleşmelerin imzalanmasının üzerinden 30 ay geçtiği hatırlatılarak, "firmanın herhangi bir icraata başlamamasından dolayı ciddi anlamda maddi ve manevi zarara uğramış bulunmaktayız" denildi... 



"Sevgili Yapı A.Ş., 


Muhatap ve yüklenici ile aramızda 02/03/2012 tarihinde ilgili noterliğince yapılan Kat Karşılığı İnşaat ve Satış Vaadi Sözleşmesi gereğince yüklenici firma tarafımıza ait İstanbul ili, Merdivenköy Mahallesi tapu bilgilerinde kayıtlı taşınmazımız üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir. Yapılan sözleşmede yer alan birçok maddenin 30 ay içerisinde firmanın herhangi bir icraatta bulunmaması ve geçen süre zarfında değişen bazı mevzuatlar ile anlaşma dönemindeki şartların değişmesi sonucu bugünkü şartlarda uygulama imkanı ortadan kalkmıştır. 


Anlaşma yaptığımız tarihten bugüne kadar geçen 30 aylık süre zarfında firmanın herhangi bir icraata başlamamasından dolayı ciddi anlamda maddi ve manevi zarara uğramış bulunmaktayız. 


Uğradığımız ve uğrayacağımız tüm zararların temini ile ilgili olarak tüm kanuni haklarımızın saklı kalmak kaydı ile yeni oluşan resmi mevzuat ve gerekçeler altında anlaşmamızı derhal yenileyip yapılacak resmi müracaatlarla hemen inşaata başlamanızı, aksi taktirde büyük bir şantiyeye dönüşmüş olan Fikirtepe'de sizin herhangi bir faaliyete geçmemiş olmanız nedeniyle ikametinin de hala orada sürmesi neticesi oluşacak olan maddi ve manevi zararlarımın yasal haklarımı kullanarak açılacak davalarda ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapacağım görüşmelerde kentsel dönüşememe sebebi olarak gösterileceksiniz."