27 / 04 / 2024

Fikret İnan havacılık işine girip filo kuracak!

Fikret İnan havacılık işine girip filo kuracak!

Fiyapı'nın patronu Fikret İnan, geçen gün 3 yeni şirket kurup bünyesindeki şirketleri beşledi. Konut dışında önce turizm sektörüne el atan İnan şimdi de havacılık işine girip filo kurmayı düşünüyormuş...



Fiyapı'nın patronu Fikret İnan, geçen gün 3 yeni şirket kurup bünyesindeki şirketleri beşledi. Konut dışında önce turizm sektörüne el atan İnan şimdi de havacılık işine girip filo kurmayı düşünüyormuş. Bu sebepten de 25 Mart'ta Fi Air Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi'ni kurmuş. Fikret Bey, havacılık sektörü için çalışmaların devam ettiğini, 10 gün içinde her şeyin netleşeceğini söylüyor. Şirketi, geçenlerde aldığı iş jeti için kurduğunu da söylemeyi ihmal etmiyor. Elindeki Hawker 900 XP model iş jetini bu şirketin envanterine geçiren İnan, şimdilerde bu uçağın yanına yenilerini eklemeyi düşünüyormuş. Biri uzun, diğeri kısa menzilli iki iş jetinin yanı sıra, bir de Bel429 model helikopter almayı hedefliyormuş. 6 milyon dolarlık helikopter için de pazarlıklar sürüyormuş. Bu şirketin kuruluş amacını "Fi Air uçak kiralama şirketi olacak. Tamamen uçak kiralamak isteyenlere hizmet verecek" diye açıklıyor İnan.

Fikret Bey'in kurduğu diğer şirket Fii İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi. Bundan sonraki inşaat faaliyetlerini bu şirket üzerinden yürüteceğini söyledi Fikret Bey, şirketin kuruluşu hakkında bilgi verirken... Fiyapı'nın bundan sonra sadece yönetim için kullanılacağım ve görevinin bundan sonra adeta orkestra yönetmek gibi olacağım da söylemeden geçmiyor.

Kurulan üçüncü şirket ise Fi Turizm A.Ş. Geçenlerde Uludağ'da bir otel satm alarak turizme ilk adımı¬nı atmıştı. 20 milyon dolar yatınm planlanan bu otel için Fi Turizm, herhangi bir kredi kullanmayacak, projeyi tamamen öz sermayesi ile yapacakmış. Hazır bir oteli alıp işletme niyetinde olmadıklarım belirtiyor Fikret Bey ve 5 otellik zincir kuracaklarını söylüyor. Uludağ,  İzmir  Garip Ada, İstanbul, Sakarya ve Almanya'da kurulacak bu otel zinciri. Birkaç ay önce de Fi Hizmet A.Ş'yi kuran Fikret Bey, böylelikle bünyesindeki şirketleri (Fiyapı ile) beşlemiş oldu.
Bu arada kurduğu şirketlerin sermayesi 3'er milyon TL. Ayrıca şirketler anonim şirketi olduğu için Fikret Bey'in kardeşleri Ahmet Nusret Bey ve Mehmet Behçet Bey ile birlikte yeğenleri de görev alacakmış.

Hürriyet Emlak/Seda Tabak

 


Geri Dön