05 / 05 / 2024

Fikret İnan'ın Ferrari'siyle Metin Şentürk rekor kırdı!

Fikret İnan'ın Ferrari'siyle Metin Şentürk rekor kırdı!

Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman'a ait 284 km hız rekorunu Ferrari otomobiliyle kırdı.



Şanlıurfa'da, 'Dünya Engelliler Hız Rekoru'nu kırmak için dün direksiyon başına geçen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman'a ait 284 kilometre hız rekorunu kırarak, yüksekte 303.62, ortalamada 292.89 kilometreye ulaştı. Guinness Rekorlar Kitabı gözlemcileri, bu dalda dünya rekorunun yeni sahibinin Şentürk olduğunu açıkladı.
6 aydır  hazırlanan ve yaklaşık bir haftadır GAP Havaalanı'nda test sürüşleri yapan Şentürk, dün saat 11.00'de, Guinness Rekorlar Kitabı'ndan gelen üç gözlemci nezaretinde rekor için direksiyon başına geçti. Şentürk, işadamı Fikret İnan'a ait "Ferrari F430" model otomobille yaptığı rekor denemesinde, eğitmeni ralli pilotu Volkan Işık'ın telsizle yönlendirmesiyle 4 km uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü.

Sevinç gözyaşları
Otomobilden inerek sevincini eşi Fulya Şentürk, şarkıcı Kubat ve eğitmeni Işık'la paylaşan Şentürk, gözyaşlarını tutamadı. Şentürk, "Çok mutluyum. Herkesin duası kabul oldu. Artık Türk Hava Yolları (THY) bile benden daha yavaş. Sonunda rekoru Türkiye'ye getirdik. Engellilerin engelleri nasıl aştığını herkese bu rekorla gösterdik. Rekor, sonsuza kadar bizde kalacak. Bu rekoru almaya çalışan olur ve geçerse de, ben 20 üstünü yapacağım" dedi. Şentürk, bir gazetecinin, "Rekoru kırdınız mı?" sorusuna, "Kör müsün?" esprisiyle yanıt verdi.

İngiltere'nin rekorunu solladı...
Guinness Rekorlar Kitabı gözlemcileri, uydudan gelen sonuçları değerlendirerek Dünya Engelliler Hız Rekoru'nun yeni sahibinin Şentürk olduğunu açıkladı. Temsilciler adına konuşan Aleksandr Vypıraılenko, "Metin Şentürk,  yüksekte 303.62, ortalama da ise 292.89 kilometreye ulaştı. Bu yeni dünya rekorudur ve Guinness'e girmeye hak kazanmıştır" dedi. Vypıraılenko, rekoru simgeleyen bir başarı belgesini vererek Şentürk'ü kutladı.
ALİ LEYLAK/Milliyet

Basında yer alan diğer haberler;

Şentürk, 303 km ile en hızlı görme engelli    

Şanlıurfa'da, günlerdir süren hazırlıkların ardından `Dünya Engelliler Hız Rekoru' için dün direksiyon başına geçen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman'a ait 284 kilometrelik rekoru geçerek 303.62 kilometre hız yaptı. 6 aylık hazırlık ve bir haftadır GAP Havaalanı'nda süren test sürüşleri sonrası Şentürk, dün saat 11.00'de, 3 Guinness gözlemcisi nezaretinde rekor için direksiyon başına geçti.

İşadamı Fikret İnan'a ait `Ferrari F430' model otomobile binen Şentürk, ralli pilotu Volkan Işık'ın telsizle yönlendirmesiyle 4 kilometre uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü.

Guinness temsilcileri, uydudan gelen sonuçların ulaşmasıyla birlikte açıklama yaptı. Temsilci Aleksandr Vypirailenko, "Metin Şentürk, yüksekte 303.62, ortalamada 292.89 kilometreye ulaştı. Bu yeni dünya rekorudur ve Metin, Guinnness'e girmeye hak kazanmıştır. Kendisini kutluyorum" dedi. Vypıraılenko, daha sonra rekoru simgeleyen başarı belgesini Şentürk'e verdi.

Sevincini eşiyle paylaştı
Gözyaşlarına boğulan Şentürk'ü ilk kutlayan eşi Fulya Şentürk oldu. Şentürk, "Engellilerin engelleri nasıl aştığını herkese bu rekor ile gösterdik. Rekor, sonsuza kadar bizde kalacak. Bu rekoru almaya çalışan olur ve geçerse de ben 20 üstünü yapacağım" diye konuştu.
Ali Leylak/Hürriyet

Kör müsünüz rekor kırdım! 

`Dünya Görme Engelliler  Sürat' denemesinde 303 km ile rekor kıran Metin Şentürk, ``Kör müsünüz, Guinness'e girdim" diyerek espri yaptı

Türkiye'nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda `Dünya Engelliler Sürat Rekoru'nu kırmak için direksiyon başına geçen görme engelli sanatçı Metin Şentürk, ortalama 292.89, en yüksek ise 303.62 kilometre hıza ulaşarak, İngiliz görme engelli Mike Newman'ın 268 kilometrelik rekorunu kırdı. `Ferrari F430' model otomobil kullanan Metin Şentürk, eğitmeni ralli pilotu Volkan Işık'ın telsizle yönlendirmesiyle 4 kilometre uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü. 6 aydır hazırlıklarını sürdüren ve yaklaşık bir haftadır test sürüşleri yapan Şentürk'ü rekor denemesi sırasında, Guinness Rekorlar Kitabı'ndan bir heyet de izledi. Rekor denemesinin ardından uydu verilerinin de incelenmesiyle, Şentürk, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

`ARTIK THY BİLE BENDEN YAVAŞ'

Sevinç gözyaşları içerisinde eşi Fulya Şentürk'e sarılan Metin Şentürk'ü sanatçı Kubat da yalnız bırakmadı. Otomobilinden `Canavarım' diye söz eden Şentürk, "Kendimi bir canavarın ağzındaymışım gibi hissettim" dedi. Çalışmasının Dünya Engelliler Vakfı'nın bir projesi olduğunu hatırlatan Şentürk, bununla Türkiye ve tüm dünyadaki engellilerin hayata duruşunun değişeceğine inandığını anlattı. Bir gazetecinin tek rakibiniz THY'ydi değil mi? sorusu üzerine Şentürk, "Onlar da artık yavaş" şeklinde espri yaptı.
Star

'Dünyanın en hızlı körü' bir Türk!

Görme engelli Metin Şentürk yıllardır kurduğu hayaline kavuştu. `Dünyanın en hızlı körü' oldu! Şentürk, GAP Havaalanı Pisti'nde Ferrari'yle saatte 303.62 kilometre hıza ulaştı.  Guinness gözlemcileri `Dünya Engelliler Hız Rekoru 'nun yeni sahibinin Şentürk olduğunu açıkladı. Bir önceki rekor, 284 kilometreyle İngiliz görme engelli sürücü Mike Newman'a aitti. Şanlıurfa türküleri söyleyerek zaferini kutlayan ve sevinçten ağlayan Şentürk, "Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık THY bile benden daha yavaş" dedi.

Rekor için yaklaşık altı aydır hazırlıklarını sürdüren ve bir haftadır da Şanlıurfa'daki havaalanında çalışan Şentürk dün saat 11.00'de üç Guinness gözlemcisi eşliğinde piste çıktı. Şentürk'e, eşi Fulya Şentürk ile şarkıcı Kubat da destek verdi. İşadamı Fikret İnan'a ait `Ferrari F430' model otomobille rekor denemesi yapan Şentürk, eğitmeni ralli pilotu Volkan Işık'ın telsizle yönlendirmesiyle 4 kilometre uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü.

Şentürk, "Bir haftadır günde dokuz saat test sürüşü yaparak rekora hazırlandım. Çok mutluyum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık Türk Hava Yolları bile benden yavaş " dedi. Şentürk "Rekoru kırdınız mı?" diye soran gazeteciye "Kör müsün?" diyerek yanıt verdi.

Saat 14.00'de Guinness temsilcileri uydudan gelen sonuçların ellerine ulaşmasıyla birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Temsilciler adına konuşan Aleksandr Vypirailenko, "Metin Şentürk, yüksekte 303.62, ortalama da ise 292.89 kilometreye ulaştı. Metin, daha önceki rekoru 23 kilometre fazla hız ile geçmeyi başardı. Bu yeni dünya rekorudur ve Metin, Guinness'e girmeye hak kazanmıştır. Kendisini kutluyorum" dedi.

Rekoru kimse bizden alamaz!
Yeni dünya rekorunun sahibi olduğunun açıklanmasıyla gözyaşlarını tutamayan Metin Şentürk ise "Çok mutluyum. Sonunda rekoru Türkiye'ye getirdik. Engellilerin engelleri nasıl aştığını herkese bu rekor ile gösterdik. Bundan sonra rekoru kimse elimizden alamayacak. Rekor, sonsuza kadar bizde kalacak. Bu rekoru almaya çalışan olur ve geçerse de ben 20 üstünü yapacağım" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön