01 / 10 / 2024

Fikret Orman, ev sahibine 18 bin dolar ödeyecek! Kira davasının kararı çıktı! 

Fikret Orman, ev sahibine 18 bin dolar ödeyecek! Kira davasının kararı çıktı! 

İş insanı Fikret Orman, Beşiktaş'ta kirada oturduğu evi, sözleşmesi bitmeden boşalttığı için ev sahibiyle mahkemelik olmuştu. Davada son karar çıktı. İşte ayrıntılar...




Ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Son olarak iş insanı Fikret Orman, ev sahibiyle yaşadığı sorunla gündeme geldi. Fikret Orman, Beşiktaş'ta kirada oturduğu evi, sözleşmesi bitmeden tahliye etmesi sebebiyle mahkemelik oldu. 

Sabah Gazetesi'nden Armağan Yılmaz'ın haberine göre; S.B., Beşiktaş'ta bulunan evini 2012 senesinde Fikret Orman'a dolar üzerinden kiraya vermiş, 2016'da ise iş insanının sözleşmeye uymayarak evi boşaltmasının ardından taraflar davalık olmuştu.

Fikret Orman, ev sahibine 18 bin dolar ödeyecek! Kira davasının kararı çıktı! 

Fikret Ormani konut sahibinin 3 ay 15 günlük kira bedeli ve evde oluşan zararlar için açtığı davaya itirazda bulunmuştu. Bunun ardından S.B. itirazın iptali için yeniden mahkemeye başvuruda bulundu. 

Fikret Orman, dairenin tahliyesinin sözleşmenin bitişiyle beraber yapıldığını, konut sahibi S.B.'nin sebepsiz şekilde zenginleşmeye çalıştığını dile getirdi. Mahkeme, söz konusu dava ile ilgili kararını açıkladı. 

Dairenin hor kullanıldığı, iş insanı Fikret Orman'ın konut sahibine ödemediği 15 günlük kira borcunun bulunduğu, düşülen depozito bedeliyle beraber yaklaşık 18 bin doları ev sahibine ödemesi gerektiğine ilişkin karar çıktı. 

Fikret Orman, ev sahibine 18 bin dolar ödeyecek! Kira davasının kararı çıktı! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar 2022'de uygulamaya alınan yüzde 25 zam sınırı ile katlanarak arttı. Yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kaldırıldı ancak taraflar arasındaki sular durulmadı. 

Kira davalarına birçok ünlü isim de dahil oldu. Pucca ismiyle tanınan Selen Pınar Işık iki buçuk yıllık ev sahibi Jale Tuncer ile 16 aydır kirayı ödememesi ve evi kullanamaz hale getirmesi sebebiyle mahkemelik olmuştu. 

Kutsi de 2023'te Maltepe'deki evinden ayrılmıştı. O dönemde 10 bin TL olan kirayı iki aydır ödememesi sebebiyle ev sahibi Kutsi'ye dava açmıştı.

Demet Akalın da kiracı mağduru oldu. tiler'deki 1+1 evinin kiracısının 5 bin TL'ye oturduğunu belirterek duruma isyan eden Akalın, geçtiğimiz günlerde "Benim bedavacıyı çıkartmak istiyorum, evi 1 sene bedavaya öğrenciye vereceğim" açıklamasında bulunmuştu. 

Ev sahipleri dikkat! Öğrenciye ve bekara ev vermeyene 95 bin 529 TL ceza!

Murat Muratoğlu: Arabistan'da Kanal İstanbul yapılmadığı için dava açıyorlarmış! 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların tercihini değiştirdi! 1+0 ve 1+1'lere talep arttı!


Geri Dön