27 / 04 / 2024

Fikret Orman, İstanbloom ve Esin Yapı'nın 2012 öngörülerini anlatıyor!

Fikret Orman, İstanbloom ve Esin Yapı'nın 2012 öngörülerini anlatıyor!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, İstanbloom projesi ve Esin Yapı'nın 2012 yılı öngörülerini paylaştığı basın lansmanında kameraların karşısına geçti. Lansmanı, www.emlakkulisi.tv ekibi izledi



Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, İstanbloom ve 2012 öngörülerini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

İSTANBLOOM’UN YÜZDE 40 SATILDI! 5500 DOLARDAN BAŞLAYAN FİYATLARLA!

Zincirlikuyu’da ofis, konut ve ticari merkezleriyle kaba inşaatı yüzde 80 tamamlanan İstanbloom projesi 150 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşiyor.

İstanbloom’un kaba inşaatının yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Spor Klübü Başkanı Fikret Orman projenin yüzde 40’ını sattıklarını dile getirdi. 14 bin 760 metrekare arsa üzerine 46 katlı bir proje inşa ettiklerini belirten Orman, lokasyon olarak çok iyi bir noktada yer aldıklarını kaydetti.

Projenin lokasyonu, yeşil alanların kat bahçesi ile desteklenmesi ve LEED sertifikasını hedefleyerek yükselmesinin artı değerler olduğunu belirten Orman, “Zincirlikuyu, ofis, konut, eğlence, iş dünyasına yakınlık gibi birçok konuya cevap verebilecek nitelikte. Proje her ne kadar hareketli bir bölgede yer alsa da sanki kentten uzak bir noktadaymış gibi” diye konuştu.

Projenin çevreye duyarlı bir yaklaşımla tasarlandığını ve o mantıkla yükseldiğini belirten Orman, “LEED gold sertifikası almayı hedefliyoruz. Bıraktığımız karbon ayak izi de o derece çevreye duyarlı. İşletim ve kullanım sistemleri modern teknolojileri kullanıyor. Yüzde 30 su tasarrufu ve yüzde 35 daha az CO2 salıyor. Projede musluklardan su içilebilecek. Kullandığımız bir filtre ile 500 damacana su tasarrufu sağlıyoruz. 4-5 kişilik bir ailenin yıllık su masrafı 3-4 bin lira azalıyor” dedi.

BOĞAZIN YATAY PEYSAJI DİKEY FORMDA UYGULANDI

Mimarlık öğrencisi olduğu günden beri Boğaz hattındaki peysaj düzenlemelerine bakan ve bu gözlemlerini İstanbloom’a dikey olarak aktardığını dile getiren mimar Bünyamin Derman da projenin kendisi için ayrıcalıklı bir yeri olduğunu belirtti. Projenin sahibi Esin Yapı ile çok iyi anlaştıklarını ve kendilerinin önünün açıldığını söyleyen Derman, “Fikret ve Mahmut Beyler çizim sırasında bize destek oldular ve katkı sağladılar. Mimarlık öğrencisi olduğum dönemde Boğaz hattındaki peysaj düzenlemesini incelerdim. Burada yatay peysajı dikey olarak uygulama fırsatı buldum. Kat bahçeleri, hayatın merkezinde olmasına rağmen sağlanan dinginlik, çevreye duyarlı yaklaşımlar bunlardan sadece bir kaçı… Tabi ki burada 400 kişi görev yapıyor. Onlarında başarıda büyük payı var” dedi.

MİPİM’DE GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞTI
Gelen sorulara da cevap veren Orman Türkiye’nin mütekabiliyet kanununa acilen ihtiyacı olduğunu belirtti. Böyle bir sınırlamanın çağa uymadığını söyleyen Orman, “Biz gidip yabancı ülkelerden gayrimenkul alabiliyoruz. Projenin satılan yüzde 40’lık kısmında yabancıya satış yok. Ama bu konuda çalışmalar var. Örneğin MİPİM’de yer aldık ve projemizi tanıttık. Yabancı gruplarla satış konusunda görüşmelere oldu ama kesinleşen bir şey yok. Olduğunda kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön