29 / 04 / 2024

Fikri Işık: Bürokratlar da Arızlı Konutları'nı boşaltsın

Fikri Işık: Bürokratlar da Arızlı Konutları'nı boşaltsın

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, bürokratların lojman olarak kullandığı Arızlı konutlarındaki depremzedeleri ev sahibi yaptıktan sonra bürokratların da konutları boşaltması fikrini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini bildirdi



Milletvekili Işık, Arızlı konutlarından çıkmak istemeyen bir grup depremzede ile görüştü. Basına kapalı düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Işık, Arızlı konutlarının, hak sahibi olmadıkları için depremzedelere verilemeyeceğini söyledi.

Yapılan görüşmede, Arızlı sakinlerini  TOKİ  projesine dahil olmaya davet ettiğini belirten Işık, depremzedelere yönelik, İzmit Arızlı bölgesinde içerisinde okul, cami ve sosyal tesisleri bulunan toplu konut alanı belirlediklerini, bin 206 konutluk projenin 706 konutluk ilk etabının 1 Haziranda ihale edildiğini ve inşasına başlandığını bildirdi.

Depremzedelerin kendi evlerine yerleşene kadar konutlarda bürokratlarla beraber oturması gerektiğini söyleyen Işık, "Depremzedeleri ev sahibi yaptıktan sonra bürokratlar da bu konutları boşaltsın. Boşalan konutların Türk Kızılayı'na devredilmesi fikrini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğim" dedi. Işık, inşaatına başlanan konutların depremzedelere düşük peşinat ve evlere taşınana kadar ödeme yapılmaksızın, taşındıktan 1 ay sonra kira öder gibi taksit ödemek kaydıyla verileceğini hatırlattı.

Depremzedeler adına konuşan Recep Uğur ise Işık'ın kendilerine sunduğu TOKİ projesine sıcak bakmadıklarını, bu şartları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Uğur, konut sorununa çözüm bulunmadığı sürece eylemlerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön