29 / 04 / 2024

Fikri Işık İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını inceledi!

Fikri Işık İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını inceledi!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesine giderek bilgi alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “İzmit’in de artık körfezi boğaz niteliği kazanmış oluyor. Dilovası’nın boğaz köprüsü var. Kocaeli’nin bir boğaz köprüsü var" dedi.




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Dilovası şantiyesine giderek, inşaattaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Köprü inşaatının gidişatı hakkında konuşan Bakan Işık, “Körfez Geçiş Köprüsü’nde şu anda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz, bir halatın kopması dolayısıyla biraz gecikme olmuştu. Bir de bu yıl yağışların çok yoğun olması dolayısıyla bazı gecikmeleri yaşamıştık ama şu anda inşaat bütün hızıyla sürüyor. Aslında arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre bütün inşaatlar tamamlandı, şu anda montaj safhasına geçildi. Köprünün bütün tabliyeleri imal edilmiş durumda ve bu kopan halatın da yakında montajı yeniden başlayacak. Bundan sonrasında artık hep birlikte bir ilerlemeyi göreceğiz. İnşallah köprü 2015 sonu, 2016 başında kullanılmaya başlanmış olacak” dedi.

Köprüyle birlikte İzmit Körfezi’nin boğaz niteliği kazandığını vurgulayan Bakan Işık, “İzmit’in de artık körfezi boğaz niteliği kazanmış oluyor. Dilovası’nın boğaz köprüsü var. Kocaeli’nin bir boğaz köprüsü var. Gerçekten şu andaki görüntüsü bile muhteşem. Hele hele tabyalar yerleştirildikten, halatlar çekildikten sonra görüntü daha da güzel olacak. Kocaeli’nin güzelliğine güzellik katacak” ifadelerini kullandı.



Manşet Kocaeli




Geri Dön