28 / 04 / 2024

Filli Boya, ısı yalıtım levhalarını kullanarak devrime imza attı

Filli Boya, ısı yalıtım levhalarını kullanarak devrime imza attı

Capatect Carbon- Edition'da ısı yalıtımı ve üstün dayanım bir arada...



Filli Boya, Capatect Dalmaçyalı Karbonlu Isı Yalıtım Levhaları ile dünyada ilk defa "İdeal Karbon Dengesi"ne sahip ısı yalıtım levhalarını kullanarak bir devrime imza attı.

Filli Boya, açtığı bu yolda bir adım daha ileri giderek, High-Tech Karbon Elyafları ile güçlendirilmiş sıva ve kaplama ürünlerini sunarak, bu konudaki uzmanlığını bir kez daha vurguladı. Filli Boya, Capatect Dalmaçyalı'nın üstün ısı yalıtım performansını, karbonlu sıva ve kaplama tabakaları ile birleştirerek, ısı yalıtım sistemlerinden beklenen maksimum darbe dayınım performansını bilinen sınırların ötesine taşıdı.

Capatect Carbon-Edition Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi, yeni ya da eski binaların dış cephelerinde Dalmaçyalı Karbonlu Isı Yalıtım Levhalarının üstün ısı yalıtım performansını, High-Tech karbon elyafların kullanıldığı Carbonmax Isı Yalıtım Sıvası ve Carbonfine Mineral Kaplama ile birleştirerek, optimum kalınlık maksimum dayanım sağlıyor.

KARBONUN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Karbon, sahip olduğu dörtlü bağ yapısı ile elmas gibi dünyanın en sert ve dayanıklı maddesini oluşturan elementtir. Yapılan araştırmalar ve ar-ge çalışmaları sonucunda karbonun ısıyı yansıtma özelliği keşfedilmiş ve bu amaçla kullanılması ile yüksek ısı yalıtım performansı elde edilmiştir. Capatect Dalmaçyalı Karbonlu Isı Yalıtım Levhaları ile ideal karbon dengesi ısı yalıtımda kurulmuş ve bu şekilde karbonun ısı yalıtımına olan etkisi olumlu bir biçimde kullanılıyor.

Sıva ve kaplamlarda High-Tech karbon elyafların, adeta bir çelik hasır oluşturacak şekilde ürünlerin içerisine dağıldığı ve standartların çok üzerinde (<10 joule) darbe dayanımı sağladığı görülmüştür. Karbon elyafı katılmış ısı yalıtım sıva ve kaplamaların oluşturduğu ısı yalıtım sistemlerinin darbelere karşı dayanımının klasik sistemlerden 5 KAT daha fazla olduğu yapılan testlerin sonucunda ortaya konuldu.  
 
RAKİPSİZ YÜKSEK DARBE DAYANIMI > 10 JOULE

Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemlerinin uygulandıkları binaların yaşı ile eşit sürede performans göstermesi beklenir. Bu nedenle dış cephe ısı yalıtım sistemlerini bir araya getiren her ürün için maksimum dayanıklılık olmazsa olmaz bir özelliktir...

Özellikle bina girişlerinde, balkon iç kısımlarında ya da müstakil villa tipi evlerde uygulanan ısı yalıtım sistemlerinde, gelen darbeler karşısında özellikle sistemin son katını oluşturan ürünler zorlanmakta ve cephelerin diğer bölümlerine göre bu kısımlar çok daha kolay hasar görebilmektedir.

Capatect Carbon-Edition Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi, ilgili standartlara uygun kalınlıkta ve detayda dış cephelerde kullanıldığı takdirde ısıtma ve soğutma amaçlı ortalama %50 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır. Burada Capatect Dalmaçyalı Levhaların sahip olduğu düşük ısı iletkenlik katsayısının önemi büyüktür. Üstün ısı yalıtım performansının bina ömrü boyunca kalıcı olması ve dış etkilerden minimum zarar görmesi açısından ise sistemin koruyucu tabakaları olarak kullanılan sıva ve kaplama ürünlerinin davranışı devreye girmektedir. Capatect Carbonmax Isı Yalıtım Sıvası ve Capatect Carbonfine Mineral Kaplama ürünleri birlikte kullanıldığı takdirde bir ısı yalıtım sisteminden beklenen 2 joule' lük darbe dayanımı değeri 10 joule' ün üzerine çıkmakta ve sistemin geleceği açısından beklenenin de ötesinden bir darbe dayanım elde edilmektedir.

Capatect Carbon-Edition Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi içerindeki tüm ana ürünler, Yatım Sektöründe 2009 yılı için "Yılın Yatırımı" ödülüne layık görülmüş Betek Gebze-2 Tesislerinde üretiliyor. Ürünler ait ilgili standartlar ve kalite değerleri ön planda tutularak, çevreye de zarar verilmeyecek bir üretim sürecinden geçirilmektedir. Betek Gebze-2 Tesisleri, Türkiye' nin en modern, Avrupa' nın ise sayılı birkaç tesisinden birisi olarak faaliyetine 2009 yılı başında başlamıştır. Tam otomasyon ile çalışan bu tesis, Türkiye'nin tek vardiyada en yüksek kapasiteli kuru harç üretme kabiliyetine sahiptir. 

Capatect Carbon-Edition Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi'ni oluşturan ürünler;


1- Capatect Dalmaçyalı Karbonlu Isı Yalıtım Levhası

2- Capatect Isı Yalıtım Yapıştırıcısı

3- Capatect Carbonmax Isı Yalıtım Sıvası

4- Capatect Carbonfine Mineral Kaplama

5- Capatect Silikonlu Dış Cephe Boyası

6- Capatect Kaplama Astarı

7- Capatect Donatı Filesi (160 gr/m2)

8- Capatect Dübeller

9- Capatect Köşe Profilleri


Geri Dön