Kent Haberleri

Filyos'ta engelliler için rehabilitasyon merkezi kuruldu!

Zonguldak’ ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, '' Zonguldak' ta Engellerimizle Varız '' adlı proje kapsamında engellilere çeşitli beceriler kazandırması amaçlanan rehabilitasyon merkezi hizmete açıldı...


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, ''Zonguldak'ta Engellerimizle Varız'' adlı proje kapsamında engellilere çeşitli beceriler kazandırması amaçlanan rehabilitasyon merkezi açıldı.


Filyos Belediyesi tarafından kurulan merkezin açılış törenine Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, iş adamı İsmail Recai Şanlı, şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, engelli yakınları ile yurt dışından gelen 4 farklı ülkenin gençleri katıldı.


Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal açılış öncesi yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesince yapılan engellilere yönelik proje kapsamında beldede belediyeye verilen hibe sayesinde bir rehabilitasyon merkezi kurdukları söyledi. Ünal, “Filyos Belediyesi olarak bir proje hazırladık. Zihinsel engelli çocukları eğitmek için bir çalışma yaptık. Ev ortamında zihinsel engelli çocukların ev, tuvalet ve ayakkabı giyme ihtiyaçlarını giderebilmeleri, kendilerinin giyinme ve soyunma gibi becerilerini sağlamaları, hatta mutfakta yemek yapma gibi becerileri kazanabilmeleri için proje hazırladık. Bu projemiz Bakanlıkça uygun görüldü. Projenin tutarı 83 bin TL’dir. Bunun 3 bin TL’si Belediyemiz tarafından karşılanacak. Geriye kalan 80 bin TL ise Belediyemize hibe edildi." dedi. Zonguldak’ta 31 tane belediyenin içinden bu işi yapan tek belediye Filyos Belediyesi’dir. Bu da bizim, ne kadar engelli, özürlü, zihinsel de olsa bütün insanlara verdiğimiz önemi, hassasiyeti gösteriyor. İnşallah proje tamamlandığında arkadaşlarımız çok farklı beceriler kazanmış olacaktır” dedi.


Konuşmanın ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi. Konuklara çeşitli ikramda bulunuldu.



Ordu Yorum