02 / 05 / 2024

Finans Merkezi'nin ilk sakinleri özel bankalar oldu

Finans Merkezi'nin ilk sakinleri özel bankalar oldu

İstanbul Finans Merkezi'nin kurulacağı Anadolu Yakası'nın ilk sakinleri özel bankalar oldu. Özel bankalar birbiri ardına bölge merkezlerini taşıyor



Anadolu Yakası'nı merkez üssü olarak seçen ilk banka Türkiye Finans Katılım Bankası oldu. Kartal'da Genel Müdürlük binası bulunan bankanın ardından Bank Asya Ümraniye'deki yeni merkezine taşındı. Özellikle katılım bankalarının ilgi gösterdiği Anadolu Yakası'na 'bankacılığın merkezi' olarak bilinen Mecidiyeköy'deki binasını Ümraniye'ye taşıyan ABD'li dev Citibank'ta katıldı. Son olarak da Al Baraka Türk merkezini Anadolu Yakası'na taşıdı. Önceki gün açıklama yapan banka yeni merkez binasının Ümraniye'de olduğunu duyurdu.

4 ÖZEL BANKA
Albaraka Türk'ün taşınmasıyla bölgeye genel merkezini götüren özel banka sayısı 4'e çıktı. Kamu bankaları da bölgeye taşınmak üzere projelerini hazırlıyor. Ziraat, Halkbankası ve Vakıfbank bölgede arazilerini alırken henüz projeye başlamadı. Bölgeye kamu bankalarının dışında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu ve Merkez Bankası'nın da taşınması planlanıyor.
Sabah/Kerim ÜLKER


Geri Dön