Yeni Şirketler

Finans merkeziyle fiyatlar uçuşa geçti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ataşehir'in finans merkezi olmasının onaylandığı gün, finans merkezine komşu 11 dönümlük bir arsayı satışa çıkardı.

TOKİ'ye bağlı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak GYO) şirketinin Ataşehir'deki 130 dönümlük arsası üzerinde kurulması öngörülen finans merkezinin imar planları 18 Ocak günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oyçokluğuyla onaylandı. Finans merkezinin onaylandığı gün Emlak GYO da İstanbul ve İzmir'de sekiz değerli arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalardan biri de finans merkezine komşu bir konumda bulunuyor.

 

Metrekaresi 4 bin YTL

Batı Ataşehir olarak adlandırılan arsalar üzerinde inşa edilen Uphill Court, Kent Plus ve My World sitelerinin yanında, 11 dönüm arsa için KDV dahil 45 milyon YTL üzerinden açık artırmaya çıkılacak. Açık artırma için belirlenen muhammen bedele göre arsanın metrekaresi 3 bin 948 YTL'ye geliyor. Ticaret imarlı arsanın açık artırmada çok daha yüksek bir bedele alıcı bulması bekleniyor.

TOKİ'nin aynı gün satışa çıkardığı Halkalı Toplu Konutlar ile eski Halkalı çöplüğünün arasında yer alan arsanın metrekaresi 1485 YTL'ye, Gaziosmanpaşa'da TEM otoyolu kenarında inşa edilen Avrupa Konutları'nın yanındaki arsanın metrekaresi ise 1911 YTL'ye geliyor.

 

Fiyatlar artmaya başladı

Finans merkezi projesiyle Ankara'dan İstanbul'a ilk etapta gelecek 6-7 bin bankacının, işyerlerine yakın olması için Ataşehir ve çevresindeki semtlerden ev alacağını tahmin eden ev sahipleri, ev fiyatlarını ilk etapta yüzde 15 oranında artırdılar. Bu semte olan talebin canlılığını koruması halinde bir süre sonra fiyat artışlarının yüzde 30'a ulaşabileceği belirtiliyor.

(Milliyet)