Sektörel

Finansal fırtına başlarken!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Finansal fırtına başlarken" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Finansal fırtına başlarken" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

1) FinCEN belgeleri üzerinden ulus devletler küresel finansçıları köşeye sıkıştıracak. Dünya genelinde bugün borsaların bankalar öncülüğünde düşmesinin nedeni bu. Bu düşüş devam eder mi? Yeni bir finansal tufana hazır olun.

2) Köşeye sıkışan bir kedinin ne yapacağı belli olmaz. FinCEN olayı ile birlikte küresel bankaların tamamına yakını köşeye sıkışacak. Büyük bir hesaplaşma başlayacak.

3) Bu savaşın nedeni ne? Dünyanın toplam hasılası bu yıl 70 trilyon doların altında olacak. Dünyanın borç stoku ise 260 trilyon doları geçti. 270 trilyon dolara doğru ilerliyor.

4) Ulus devletlerin ve şirketlerin bu borcu ödeyecek gücü yok. Devletler ödeyemeyeceği için ABD önderliğinde AB desteği ile küresel finansçılara çökmek isteyecek.

5) Bu sahneleri küresel tefeciler çok iyi bilirler. Benzeri Ortaçağ Avrupası'nda çok yaşanmıştı. Prensler ve krallar tefecilere borçlanırdı. Sonra borç ödenmeyecek düzeye geldiğinde "Gözünün üstünde kaşın var" denilerek tefeciler öldürülürdü.

6) Şimdi insanlık bunun kurumsal versiyonunu yaşayacak. Bu kez devletler organize. Ama küresel tefeciler daha organize. Onlarca yıldır bunun hazırlığını yapıyorlardı.

7) Küresel tefeciler ulus devletleri ve halkları zora sokmak için elinden geleni yapacak. Bu savaş hızlanırsa bildiğiniz tüm ezberleri unutun. Borsalarda çok büyük düşüşler görebiliriz.

8) Küresel tefeciler kontrollerindeki fonlardaki tüm hisse senetlerini satabilir. Amaçları her şeyi yerle bir etmek. Bu dönem altın ve gümüşe yarar. İlk başlarda onları da satışa çıkarabilirler. Sert düşüler gelebilir. Ama panik yapmayın.

Dolar daha fazla yükselir mi?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın