27 / 04 / 2024

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner olurken, Finans Uzmanı Ebru Usta 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı..



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 2023 yılı ağustos ayı verilerine göre, 1 milyon TL ve üzerinde mevduatı olan mudi sayısı 1 milyon 106 bine ulaştı. Söz konusu bu rakam, 2022 Aralık sonunda 760 bin 982 kişi seviyelerindeydi.

2023  yılının ilk sekiz ayında ‘milyonerlere' 345 bin 995 kişi daha katılmış ve milyoner sayısında artış yaşanmıştı. Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre hesaplarındaki meblağ da yüzde 54 oranında artış göstermiş ve 5.7 trilyon liradan 8.8 trilyon TL'ye çıkmıştı.

Finans Uzmanı Ebru Usta resmi X hesabı https://twitter.com/eustaeu üzerinden 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ebru Usta'nın paylaşımı şu şekilde:

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir? 

Geçenlerde ABD’de yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların çoğu paranın mutluluğu satın alabileceğini ve bunun maliyetinin yaklaşık 1,2 milyon dolar olduğunu söylüyor. 

Araştırmaya göre Y kuşağı (millennials) 1,7 milyon dolarla mutlu olabileceğini, Z kuşağı ise ortalama 487 bin dolarla mutlu olabileceğini söylüyor. 

Bizde olduğu gibi dünyada da en son doğanların para ve mutlulukla ilgili beklentisi düşmüş gibi görünüyor

(Empower Financial Happiness Study)

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Ebru Usta'nın paylaşımına gelen o yorumlar...

 

 

 

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Hafta sonu döviz kurları 27 Ocak 2024! Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira oldu?

Bu yıl ev fiyatları düşecek mi? Yeni ev hayali kuranlar dikkat! 


Geri Dön