Kent Haberleri

Finansal özgürlük rakamı nedir? Sizin özgürlük rakamınız ne? İşte hesabı

Birçok kişinin amacı finansal özgürlüğünü elde ederek, maddi bağımsızlığını kazanmak. Peki bir kişinin kendisini zengin ve mali açısından güvende hissetmesi için parası olmalı. Ekonomist Mert Başaran finansal özgürlük rakamının ne kadar olması gerektiğini hesapladı.

Ekonomide yaşanan belirsizlikler finansal özgürlük kavramını gün geçtikçe daha önemli hale getiriyor. Son dönemde birçok insanın hayatının merkezine oturan finansal özgürlük yaşamınızı maddi anlamda güvence altına almak anlamına geliyor. Finansal özgürlük için gereken miktar ve finansal özgürlüğe giden yol kişiden kişiye farklılık gösteriyor.

Peki finansal açıdan özgür olmak için ne kadar para gerekiyor? Ekonomist Mert Başaran resmi https://x.com/MertBasaran_inv  X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Finansal özgürlük rakamı nedir?” diyerek kişiye göre değişen rakamı hesapladı. Bunun için aylık harcamanın 200 ile çarpılması gerektiğini söyleyen Başaran, bu rakama ulaşanın ömür boyu çalışmadan yaşayabileceğini ifade etti. Vatandaştay Başaran’ın paylaşımına yorum yağdı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

İNANAN İÇİN ZOR DEĞİL! 


Uzmanı uyardı: Profesyonel yatırımcı arsa topluyor! Arsa zamanı…

Yatırım aracı kalmadı, parası olan yurt dışından ev alıyor! 

Konut sektöründe pozitif hava hakim. Kredili satışlarda artış bekleniyor
  Elinde avucunda altın olanlar ABD Merkez Bankası'ndan gelen haberle sarsıldı!