Ekonomi

Finansal terim indikatör ne demek? İndikatörler ne işe yarar?

Dolar, kripto, altın ve borsa yatırımcıları tarafından takip edilen konulardan biri olan indikatör, finansal bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımcılara al sat işlemlerinde sinyal gösteren indikatörler, önemli yol göstericilerdir. İşte indikatörler hakkında detaylı bilgiler haberimizde…İndikatörlerin kullanılması, gelecekteki düşük hata payıyla elde edilen fiyat değerlerini ortaya çıkarır

İndikatör nedir?

Finansal piyasalarda kullanılan bir terim olan "indikatör", yatırımcılara fiyat hareketlerini analiz etme ve gelecekteki piyasa eğilimlerini tahmin etme konusunda yardımcı olan bir araçtır. İndikatörlerin kullanılması, gelecekteki düşük hata payıyla elde edilen fiyat değerlerini ortaya çıkarır. İndikatörler iki temel gruba ayrılır. Bunlar genel ekonomik indikatörler ve teknik indikatörler şeklindedir. Ekonomik indikatörler, ekonomiyi ve belirli sektörlerin büyüyüp daralmasını ölçmeyi sağlar. Bu finansal terim aynı zamanda istatiksel gösterge olarak da adlandırılabilir.

İndikatörler, basitçe hisse senetlerine ilişkin temel analiz yapar. Güncel ekonominin ve halka açık şirketlerin performansını ölçmek için spesifik göstergeler kullanır. Bu göstergeler, yatırımcılara şirketlerin hisse senedi performansı hakkında fikir sağlamak amacıyla kullanılır. Teknik borsa indikatörleri, yatırımcıların belirli finansal piyasalarda fiyat yönünü tahmin etmek için sıklıkla başvurdukları önemli rehberlerdir. Bu  finansal piyasalar arasında Forex, hisse senedi ve emtia önde gelir.

 

İndikatör ne işe yarar?

İndikatör, yatırımcılara yön veren önemli rehberlerden biridir ve matematiksel verilerle hesaplanır. Fiyat verileri ve hacim verileri bu matematiksel işlemin içerisinde yer alır. Grafik üzerine yerleştirilen indikatörler, belirli "tahmini" sonuçlar üretir ve bu sonuçlar, görsel olarak grafik üzerinde görünür hale gelir. Bu sayede yatırımcılar, fiyat hareketlerini analiz ederek gelecekteki eğilimleri ve potansiyel alım-satım noktalarını daha iyi anlama imkânına sahip olurlar.

Teknik analiz yapanlar, varlığın teknik grafikteki hareketlerini inceleyerek gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için çeşitli indikatörlerden yararlanır. Bu indikatörler, doğru tahminlerde bulunmak için fiyat hareketleri hakkında bilgi sağlar ve teknik analiz sürecinde değerli bir araçtır. Ancak bir indikatörün tek başına kullanılması, alım satım kararlarında her zaman doğru sonuçlar sağlamayabilir. Bununla birlikte, çok fazla indikatör kullanmak da yanıltıcı sonuçlara yol açabilir. İndikatörler, doğru yorumlama ve diğer teknik analiz araçlarıyla birlikte kullanılması gereken yardımcı araçlardır.

Seçim öncesi piyasalar kritik virajda! Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa haftanın ikinci gününe yatay seyirle başladı!