Genel

Finanskent şimdiden yoğun ilgi görüyor!

Ataşehir'de 272 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Finanskent, İMKB'nin yanı sıra, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na ev sahipliği yapacak  

ATAŞEHİR'DE 272 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Finanskent, İMKB'nin yanı sıra, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası Genel Müdürlükleri'ne ev sahipliği yapacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istanbul Menkul Kıymetler Borsası'nm da taşınacağını açıkladığı Ataşehir'deki finans alam, iki belediyeyi karşı karşıya getirdi. Ümraniye ve Ataşehir belediyeleri, Finanskent'in kendi sınırları içerisinde olduğu konusunda ısrarlı. Ataşehir Belediyesi, ilçe sınırlarını belirleyen 5747 sayılı kanuna göre, Finanskent'in kendi sınırlarında kaldığının açık olduğunu belirtirken, Ümraniye Belediyesi ise söz konusu alanın kadastrosunun kendilerinde olduğunu söylüyor.

"BİZİM SINIRLARIMIZDA"
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, 5747 sayılı kanunda Ataşehir ilçesinin sınırlarının belirlendiğini, buna göre Başbakan Erdoğan'ın ifade ettiği Finanskent'in Ataşehir sınırlan içinde kaldığım söyledi.

Finanskent'in kurulacağı arazinin kendi sınırları içinde olmasına rağmen, kadastroda Ümraniye'nin sınırları içinde gözüktüğünü vurgulayan Kayhan, "Yasaya göre, çok net olarak Atatürk Mahallesi'nin 0-4 ve E-80 Karayolu'nun kuzeyinde kalan kısımları ve Barbaros Mahallesi'nin tamamı Ataşehir'e bağlanıyor" dedi.

"KADASTROSU ÜMRANİYE'DE"
Kayhan, "Bu alanlar da Finanskent'in kurulacağı alanlar ve bizim ilçemiz sınırlarında. İlçelerin kurulma aşamalarında sanırım bir atlama sonucu, Finanskent'in bulunduğu bölümü kadastro olarak Ümraniye'ye teslim etmişler. Şu an Ümraniye'de gözüküyor. Ama kanunda bizim. Bu yanlışlığın giderilmesi için içişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'ne ve valiliğe ya¬zımızı yazdık. Cevap bekliyoruz" diye konuştu.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Ejder Batur ise, Finanskent'in kurulacağı alanın kadastrosunun kendi sınırları içinde kaldığını belirterek, bu bölgeye bir cami ve konut müracaatı için ruhsat çalışması yaptıklarını, bunun dışında başvuru olmadığını kaydetti.
Sabah Metropol