Yeni Şirketler

Finanskent‘in son parselleri Fenerbahçe‘ye teklif edildi

Emlak konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz finanskentin ticaret imarlı son parsellerinin ihalesine katılması için FB'ye teklif götürdüklerini söyledi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, finanskentin inşa edileceği Ataşehir'deki ticaret ve turizm imarlı son parsellerin ihalesine Fenerbahçe Spor Kulübü'nü davet ettiklerini söyledi.

11 bin 400 metrekare alanlı arsanın 23 bin metrekare alanlı inşaat izni bulunduğuna değinen Demiröz, "Buraya 300-400 yataklı otel ve alta alışveriş merkezi inşa edilebilecek. Arsalar Fenerbahçe'nin inşa edeceği spor kompleksine komşu. Fenerbahçe As Başkanı Nihat Özdemir Bey ile görüştüm. İster şahsı isterse kulüp adına ihaleye katılabileceğini ilettim" dedi.

30 Ocak'ta gerçekleştirilecek ihale için şimdiye kadar Ağaoğlu, Teknik Yapı ve Varyap gibi şirketlerin şartname aldığını belirten Vedat Demiröz "KDV dahil muhammen bedeli 45 milyon YTL. İhaleyi kazan yüzde 35'ini peşin ödeyecek. Geriye kalan kısım için 24 ay taksit yapılabilecek.Burası Finanskent etrafında otel yapılacak son arsa. Bundan dolayı çok ilgi göreceğini umut ediyorum" diye konuştu.

Projeyle igili fizibilite çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Demiröz 20-25 milyon dolar harcanarak ortaya çıkacak turizm ve ticaret kompleksinin en fazla 6-7 yılda yatırımı amorti edeceğini sözlerine ekledi.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ